SĂNĂTATEA TA. Ai menstruaţia neregulată? Iată la ce BOALĂ GRAVĂ eşti predispusă

Femeile care au ciclul menstrual neregulat au o probabilitate mai mare de a muri din cauza cancerului ovarian, potrivit unei cercetări recente.

14 apr. 2014, 06:12
SĂNĂTATEA TA. Ai menstruaţia neregulată? Iată la ce BOALĂ GRAVĂ eşti predispusă

O femeie care, la 26 ani, are cicluri neregulate prezintă un risc dublu de a muri din cauza cancerului ovarian la vârsta de 60 de ani, scrie doctorulzilei.ro.

Concluziile studiului, efectuat de oamenii de știință de la Institutul de Sănătate Publică din Barkeley, arată că menstruațiile neregulate ar putea orienta către diagnosticarea timpurie a cancerului ovarian.

Citeşte şi Motive pentru care îţi întârzie CICLUL MENSTRUAL

În cadrul studiului, ciclurile neregulate au fost considerate cele care au o durată mai mare de 35 de zile (în mod normal, menstruația se produce între 21 și 35 de zile). Specialiștii au luat în considerare și anovulatia (incapacitatea ovarului de a elibera ovulul pe parcursul unui ciclu menstrual).

De asemenea, au fost luați în calcul și factorii de risc pentru cancerul ovarian: greutatea și administrarea de medicamente pentru fertilitate și de anticoncepționale. Specialiștii au exclus infertilitatea din factorii de risc, întrucât toate cele 14.000 de participante la studiu aveau un copil.

Cercetătorii recomanda ca femeile cu cicluri neregulate să facă si testele pentru depistarea cancerului ovarian.

Citeşte şi 5 sfaturi ca să previi cancerul de col uterin, de corp uterin şi ovarian