SĂNĂTATEA TA: Boabele de cacao opresc procesul de îmbătrânire al creierului

Oamenii de știință de la Columbia University Medical Center au publicat rezultatele unui experiment alimentar, bazat pe efectele pe care le au boabele de cacao asupra creierului uman. Rezultatele au arătat că boabele de cacao opresc procesul de îmbătrânire al creierului.

29 oct. 2014, 11:51
SĂNĂTATEA TA: Boabele de cacao opresc procesul de îmbătrânire al creierului

Cercetătorii susţin că boabele de cacao consumate de un om în vârstă de 60 de ani îi vor ajuta memoria să funcționeze ca a unei persoane cu 20-30 ani mai tânără. Studiul american a demonstrat că, cacao conține ingrediente bioactive care va împiedica pierderile de memorie, scrie ziarulevenimentul.ro.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 37 de voluntari sănătoși cu vârsta cuprinsă între 50-69 fost împărțiți care au fost împărțiți aleator în două grupe. În fiecare zi timp de trei luni, acești au consumat o băutură de cacao special pregătită. Un grup consumat băutura cu 900 mg de compuși, iar celălalt cu doar 10 mg de acești compuși.

Citeşte şi Semnele care îţi arată că poţi suferi de Alzheimer

Scopul de bază a experimentului a fost de a studia creierul mai precis girusul dințat, o parte a formațiunii hipocampice care este responsabilă pentru memorie și este sensibilă în funcție de vârstă. Prin urmare cercetătorii au efectuat imagistica cerebrală pentru a măsura volumul de sânge și dovedi dacă această formațiune cauzează pierderea de memorie în rândul persoanelor în vârstă.

Cu toate acestea, rezultatele vor fi verificate într-un studiu pe grup mai mare, iar acestea nu se aplică la persoane cu boli asociate cu pierderea de memorie , cum ar fi Alzheimer. Oamenii de știință avertizează de asemenea că rezultatele studiului nu înseamnă nevoia de creștere a consumului de ciocolată.

Citeşte şi O băutură DELICIOASĂ, consumată înainte de culcare, ajută la prevenirea demenţei