SĂNĂTATEA TA: Trei OBICEIURI PROASTE care îţi distrug inima

Majoritatea evenimentelor cardiace ar putea fi prevenite prin controlul factorilor de risc, dintre care cei mai cunoscuţi sunt fumatul, sedentarismul şi consumul excesiv de grăsimi. Puţini ştiu însă că afecţiunile cardiovasculare pot fi provocate şi de deshidratare și de boli cu transmitere sexuală.

04 dec. 2014, 08:51
SĂNĂTATEA TA: Trei OBICEIURI PROASTE care îţi distrug inima

Trei OBICEIURI PROASTE care îţi distrug inima:

1. NU DORMI SUFICIENT. Un studiu din 2010, efectuat de cercetătorii de la Şcoala de Medicină West Virgina pe mai mult de 30.000 de persoane, a arătat că cei care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte au un risc mai mare de a face boli de inimă, scrie doctorulzilei.ro.

„Lipsa somnului duce la rigidizarea arterelor, situaţie care favorizează bolile de inimă”, atrage atenţia conf. dr. Florin Mitu, cardiolog.

2. BEI PREA PUȚINĂ APĂ. Prostul obicei de a nu bea suficientă apă se poate dovedi cu adevărat periculos, mai ales pe timpul verii.

Citeşte şi Simptomul banal care te poate ucide într-o secundă

„Prin deshidratare scade tensiunea arterială şi se îngroaşă sângele, ceea ce creşte riscul de atac de cord. În plus, se pot agrava bolile de inimă deja existente”, adaugă cardiologul.

3. FACI SEX NEPROTEJAT. Chlamydia, o infecţie cu transmitere sexuală, care afectează atât bărbaţii, cât şi femeile, poate inflama arterele.

„Inflamaţia pe care o provoacă Chlamydia poate duce la agravarea aterosclerozei şi, implicit, la infact miocardic”, precizează specialistul.

Printre cele mai cunoscute cauze ale bolilor de inimă se numără fumatul, alimentaţia bogată în grăsimi, carne roşie şi sare, consumul de alcool şi sedentarismul.

Citeşte şi Ai palpitaţii? Vezi ce sunt şi cum se tratează