Sancţiuni aspre după derby-ul Steaua-Dinamo. Trei suporteri au fost interzişi pe stadioane

Jandarmii au aplicat amenzi în valoare totală de 2.000 de lei şi au dictat sancţiuni cu interzicerea pe arenele sportive pentru trei suporteri, în urma derby-ului Steaua - Dinamo, de duminică, din cadrul etapei a V-a a Ligii 1.

11 aug. 2015, 13:05
Sancţiuni aspre după derby-ul Steaua-Dinamo. Trei suporteri au fost interzişi pe stadioane

După analizarea imaginilor surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului, jandarmii bucureşteni au identificat mai mulţi suporteri care au săvârşit fapte de natură infracţională şi contravenţională şi au luat următoarele măsuri:

Au fost întocmite acte de sesizare pentru 9 persoane, din care 8 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire de materiale pirotehnice fără drept, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/ 1995 şi una sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere în stadion a unei persoane cu interdicţie, conform art. 31 din Legea nr. 4 / 2008.

Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2000 lei, din care două amenzi în cuantum de 250 lei fiecare şi interzicerea accesului pe arenele sportive timp de 6 luni, conform art. 20, lit. „c” din Legea nr. 4/2008, pentru pătrunderea în arena sportivă în stare de beţie; o amendă în cuantum de 500 lei şi interzicerea accesului în arenele sportive de fotbal pe timp de 1 an, conform art. 20 lit „l” din Legea nr. 4/2008, pentru provocarea şi participarea la scandal în arena sportivă şi o amendă în cuantum de 1000 lei şi un bilet de acces ridicat în vederea returnării către organizator, conform art. 25 alin 1 din Legea nr. 4/2008, pentru vânzarea la suprapreţ de bilete de acces.

Citeşte şi Gigi Becali, atacat de fani: „Pleacă, ne-ai minţit”. Finanţatorul Stelei a chemat jandarmii

La partida de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 28.000 de spectatori, dintre care 8.000 de fani dinamovişti.

În minutul 51, executarea unei lovituri libere a echipei Dinamo a fost întârziată cu două minute, după ce o petardă a galeriei dinamoviste a fost aruncată la aproximativ un metru de centralul Ovidiu Haţegan şi de jucătorii stelişti Adrian Popa şi Sulley Muniru.

La câteva minute după acest incident, din sectorul rezervat suporterilor stelişti a fost aruncată o petardă la aproximativ doi metri de portarul dinamovist Vitautas Cerniauskas.

În urma acestor incidente, organizatorii i-au avertizat la staţia de amplificare pe spectatorii prezenţi să nu mai arunce materiale pirotehnice în teren, deoarece există riscul întreruperii partidei.

Din sectorul rezervat galeriei dinamoviste a fost aruncat un scaun, iar suporterii au aprins mai multe făclii care au produs un mic incendiu la peluză.