Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei. Părinţii sunt revoltaţi

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de USR-PLUS, cei care strâng fondul clasei ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 1000 şi 2.000 de lei. Reprezentanţii părinţilor se declară revoltaţi de acestă iniţiativă legislativă.

17 iun. 2021, 22:15
Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei. Părinţii sunt revoltaţi
Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei. Părinţii sunt revoltaţi

Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei. Parlamentarii USR-PLUS au depus în Parlament o nouă iniţiativă legislativă în care solicită ca practica strângerii fondului clasei şi al şcolii să fie pedepsită cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru cei care strâng fondul clasei

Citeşte şi Ministrul Educaţiei explică de ce a schimbat data concursului pentru directorii de şcoli: „Şi-au luat bilete în Egipt, Turcia, Grecia şi nu pot participa în august”

„Interzicem prin lege fondul școlii și fondul clasei și introducem sancțiuni!Am depus astăzi în Parlament o nouă inițiativă legislativă în care solicit ferm ca practica strângerii ilegale de bani de la părinți și copii să fie eliminată și pedepsită

Anticipăm faptul că, aceste modificări legislative propuse vor duce la o corijare definitivă a modului în care elevii, părinții, dascălii, personalul din toate unitățile de învățământ și chiar factorul politic, văd și înțeleg obișnuința de a solicita, în mod regulat, la intervale de timp repetate, sume de bani pentru a putea oferi elevilor o educație adecvată în cele mai bune condiții. În al doilea rând, părinții sau cei care susțin financiar educația unor elevi vor putea resimți o așa-numită relaxare fiscală, deoarece nu va mai exista grija unor astfel de propuneri. În al treilea rând, persoanele aflate în conducerea unităților de învățământ vor avea șansa adevărată de a manageria un buget de venituri și cheltuieli în vederea asigurării dreptului la educație al tuturor elevilor”, a scris deputatul USR-PLUS  Filip Hăvârneanu, pe pagina de Facebook.

Strângerea fondului clasei va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

„Actele cu titlu gratuit, astfel cum sunt donația sau legatul, prin care sunt oferite sume de bani sau alte foloase patrimoniale sunt permise numai dacă privesc în mod exclusiv ca beneficiar direct unitatea de învățământ și numai dacă iau naștere din inițiativa celui care oferă”, potrivit proiectului de lege.

Reprezentanţii părinţilor au reacţionat imediat.

„Vai mama voastră! În lipsă de activitate, vă băgați în seamă. Fondul școlii este interzis. Să-mi arate deștepții care susțin acest lucru… UNDE ESTE PERMIS? Doar asociațiile cu PJ pot strânge cotizații și sponsorizări. E simplu… Că fraierii ii spun fondul clasei… e o altă poveste”, a scris Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – învățământ preuniversitar, pe Facebook.

Citeşte şi Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „Insistenţa cu care USR-PLUS cere educaţie sexuală în şcoli denotă dorinţa de hipersexualizare a tinerilor”


loading...