SANCŢIUNI la CNADNR după accidentele de pe DN 1: Doi şefi, găsiţi vinovaţi

CNADNR a efectuat, sâmbătă, cercetări în urma producerii mai multor accidente pe DN 1 şi a decis sancţiuni disciplinare după ce a constatat lipsa acțiunii preventive și constante cu material antiderapant. 

10 ian. 2015, 21:01
SANCŢIUNI la CNADNR după accidentele de pe DN 1: Doi şefi, găsiţi vinovaţi

Sâmbătă dimineaţa a avut loc un accident, pe DN 1, între localitățile Ghimbav și Codlea din județul Brașov, din cauza condițiilor meteo-rutiere nefavorabile, în care un autobuz de călători a derapat și s-a rasturnat.

Tot în cursul dimineţii, a mai avut loc o serie de evenimente rutiere soldate cu accidente ușoare de circulație, fără a se înregistra victime.

ACCIDENT din cauza POLEIULUI: Un autocar cu 25 de pasageri s-a răsturnat în Braşov VIDEO

Ca urmare a acestor accidente, din dispoziţia directorului general al CNADNR au fost demarate cercetări.

„Urmare cercetărilor disciplinare din ziua de 10 ianuarie 2015, efectuate la Direcția Regională De Drumuri Și Poduri Brașov din dispoziția Directorului General al CNADNR, ing. Narcis NEAGA, s-a constatat că, pentru lipsa acțiunii preventive și constante cu material antiderapant, specifică sezonului de iarnă, se fac vinovați Șeful Secției Drumuri Naționale Brașov, Nicolae Bădescu și Seful Districtului Valea Homorod (Șef district cu preluare de atribuții) Anca Ciolan.

În perioada imediat următoare, persoanele menționate mai sus vor fi sancționate disciplinar”, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.

ACCIDENT pe DN1: O autoutilitară s-a răsturnat. Victimele au fost transportate la spital VIDEO