Sancţiunile aruncă în şomaj 200.000 de locuitori ai Moscovei. Primarul Sobianin contrazice optimismul lui Putin

Primarul Moscovei a declarat că sute de mii de locuitori ai orașului și-ar putea pierde locurile de muncă, deoarece companiile occidentale își suspendă sau își retrag operațiunile din Rusia.

19 apr. 2022, 14:35
Sancţiunile aruncă în şomaj 200.000 de locuitori ai Moscovei. Primarul Sobianin contrazice optimismul lui Putin

Conform estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să-și piardă locurile de muncă”, a scris primarul Serghei Sobianin, într-o postare oficială pe blog. În postare, Sobianin a spus că Moscova a aprobat un program de sprijin pentru ocuparea forței de muncă în valoare de 3,36 miliarde de ruble (aproximativ 41 milioane dolari), care ar furniza locuri de muncă temporare sau reconversia profesională a altora.

Sobianin a mai scris că în jur de 58.000 de angajați sunt așteptați să beneficieze de program și a subliniat că Rusia va oferi o alocație lunară pentru copii și împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Citeşte şi Peste 30% dintre terenurile agricole ale Ucrainei nu vor fi semănate, din cauza războiului. Se întrevede o catastrofă alimentară globală

Aproximativ 12.500 dintre ei vor fi recalificați, a adăugat el. Oamenilor care se află în aceasta situație li se va oferi să se implice în lucrări publice într-o serie de organizații ale orașului, parcuri și în alte locuri, a adăugat Sobianin. Economiștii cred că cel mai rău impact economic al sancțiunilor occidentale debilitante urmează să vină și se așteaptă ca Rusia să se cufunde într-o recesiune profundă.

Comentariile lui Sobianin vin în vreme ce președintele rus Vladimir Putin continuă să nege că sancțiunile occidentale au afectat economia Rusiei.

Citeşte şi „Predaţi-vă în două ore sau muriţi!”. Ruşii le-au dat un nou ultimatum militarilor ucraineni care apără oraşul Mariupol