Sanctuar cu schelete umane datând de peste o mie de ani, descoperit în Peru

Publicat: Luni, 24 Decembrie 2018 10:47 // Actualizat: Luni, 24 Decembrie 2018 10:47 // Sursa: romaniatv.net

Arheologii au descoperit, în nordul statului Peru, un sanctuar ceremonial datând de peste o mie de ani. Locul a conservat 18 schelete umane şi oseminte de lamă, cu siguranţă sacrificate ca ofrande, scrie Le Figaro.

Dintre cele 18 schelete umane şase erau de femei, a anunţat presa din Peru. Incinta ceremonială, în forma literei "D", a fost descoperită în Peru, în sanctuarul de la Santa Rosa. A fost construită între anii 800 şi 900 e.n., în provincia Chiclayo din regiunea Lambayeque (nord-est), potrivit responsabilului echipei de cercetători, Edgar Bracamonte, citat de agenţia oficială de presă Andina.

"Această descoperire este legată de arhitectura ceremonială şi politică a culturii Huari sau Wari (anii 600 până în 1200 e.n.), originară din regiunea andină Ayacucho şi care s-a întins de la coastă până la pădurea din Cusco", a explicat arheologul.

Sanctuarul este construit din chirpici, cărămizi din lut lipite între ele cu nămol. Au în interior şi la exterior 18 corpuri îngropate - şase de femei şi 12 de bărbaţi - care par a fi fost sacrificate, potrivit lui Bracamonte.

"Modul în care au fost îngropaţi corespunde perioadei finale a civilizaţiei Huari din nord", a mai precizat cercetătorul. Potrivit acestuia, una dintre aceste persoane, găsită decapitată şi cu mâinile legate, aparţinea unei culturi din altă comunitate.

Oamenii de ştiinţă au descoperit şi ofrande de lame, obiecte din metal, caschete din lemn, linguri, roci vulcanice şi minerale din regiunea de nord. Excavaţiile, care au început în septembrie, ar trebui să se încheie la sfârşitul lunii decembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
descoperire Peru Pero sanctuar Peru
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H