Clipe grele pentru Sanda Ţăranu, VOCEA de la Teleenciclopedia. A ajuns în spital

Celebra crainică a Epocii de Aur trece prin clipe delicate. Sanda Ţăranu a suferit în urmă cu o lună un accident casnic în urma căruia şi-a fracturat o vertebră. Deşi medicii au vrut să o ţină sub observaţie, în spital, artista a plecat după nouă zile, pe proprie răspundere.

24 ian. 2017, 13:00
Clipe grele pentru Sanda Ţăranu, VOCEA de la Teleenciclopedia. A ajuns în spital

Are 40 de ani de carieră, iar pe 7 ianuarie a împlinit 78 de ani. În ciuda vârstei sale din buletin, Sanda Ţăranu, cea care a fost una dintre figurile emblematice ale Televiziunii Române pe vremea regimului ceauşist, este şi acum o femeie frumoasă, proaspătă, optimistă şi care ştie să se descurce extrem de bine şi singură, având în vedere că de aproape doi ani este văduvă.

Citeşte şi Elena Cârstea, ÎN DOLIU. Sora ei a murit de CANCER la doar 48 DE ANI. A mai avut o soră care a murit la 28 de ani!

Finalul de an a pus-o la încercare. Un accident casnic a trimis-o direct la spital, după ce şi-a fracturat o vertebră. Culmea, aceasta s-a împiedicat de-o pernă decorativă şi s-a prăbuşit la pământ. Click! a aflat depre ghinionul fostei crainice. „Nu mă simt chiar aşa de bine cum mi-aş dori. Am căzut în casă, m-am dus în bibliotecă să iau nişte cărţi. În camera respectivă am nişte perne pe jos şi, făcând câţiva paşi înapoi, m-am împiedicat de-o pernă, m-am dezechilibrat şi am căzut foarte urât. Am căzut pe spate şi mi-am fracturat o vertebră la şira spinării. Am crezut că-mi va trece şi am sunat la Urgenţă abia a doua zi când nu mai puteam de durere. Acolo, un om minunat în persoana profesorului Gheorghe Ion Popescu, şeful Clinicii de Ortopedie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a avut grijă de mine. Am stat 9 zile. Voiau să mă ţină până la primăvară, însă am dat o declaraţie pe proprie răspundere că vreau să plec. Nu sunt obişnuită să stau aşa în spital, eu şi soţul meu am fost oameni foarte sănătoşi, viguroşi. Când văd că sunt în aşa situaţie, mă crispez”, a povestit pentru Click! Sanda Ţăranu.

Medicul nu a operat-o, însă i-a recomandat să poarte un corset mai special pentru a i se suda osul fracturat. Şi aici, specialistul care a ţinut-o sub observaţie s-a lovit de refuzul ei. „Mi-au făcut toate analizele şi mi-a spus domnul profesor că nu e operabil. Au vrut să-mi facă un corset de la şold până la gât şi le-am spus că eu nu pot să port aşa ceva. Una dintre prietenele mele mi-au luat un fel de brâu care se închide într-un arici, dar medicul când m-a auzit, a spus „dar ce vreţi dvs, un mini jup?!”, a povestit amuzată Sanda Ţăranu, cea care a fost declarată una dintre cele mai apreciate prezentatoare ale Televiziunii Române.

Şi-a pierdut soţul în 2015

Sanda Ţăranu a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu tenorul Nicolae Ţăranu. Crainica şi-a pierdut soţul în urmă cu doi ani, dar nu va uita niciodată cum l-a cunoscut. „Aveam 17 ani când l-am cunoscut. Eram cu mama şi sora mea în vacanţă la mare. El avea nişte concerte pe litoral, era împreună cu un grup de artişti de la Teatrul de Operetă. N-a fost un «coup de foudre» între noi. Am început să ne vedem, mi-a cunoscut părinţii şi ai mei l-au îndrăgit aşa de tare, că uneori îl iubeau mai mult pe el decât pe mine! În toată perioada căsniciei noastre, m-am simţit ocrotită şi iubită”, spunea Sanda Ţăranu.

Citeşte şi Ce mânca Nicolae Ceauşescu în noaptea de Revelion

De la actorie la televiziune

Sanda Ţăranu a absolvit Teatru în 1963. În timpul studenţiei a colaborat cu Televiziunea. La absolvirea facultăţii a fost repartizată la Craiova, dar a refuzat. A fost invitată la Televiziune şi i s-a oferit postul de crainică. Pe atunci, TVR avea doar doi crainici, Cleo Stieber şi Florin Brătescu.

S-a retras din faţa camerelor în 1998, continuînd însă colaborarea cu Televiziunea, ca narator la „Teleenciclopedia”, ca traducător şi ca realizator al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia”.