Sandra Izbaşa, apel către candidaţii la şefia COSR

Sandra Izbașa, antrenoare la secția de gimnastică a CSA Steaua, a declarat că dorește să promoveze sportul în rândul generațiilor tinere, iar cei care pot mai mult sunt îndreptați spre marea performanță.

02 nov. 2016, 15:24
Sandra Izbaşa, apel către candidaţii la şefia COSR

„Noi ne dorim în primul rând să promovăm sportul. Când aducem un copil în sala de gimnastică el face sport de plăcere, apoi, dacă este capabil de mai mult, noi îl îndreptăm spre înalta performanță. Deocamdată ne preocupă doar să aibă cei mici un corp mai armonios și să fie activi. Dacă nu în fața blocului, noi preferăm să se joace într-un mediu protejat, fără accidentări sau alte pericole”, a spus Sandra Izbașa.

Legat de apropiatele alegeri pentru funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, fosta gimnastă a spus: „Noi ne dorim ca atât Mihai Covaliu cât și Gabi Szabo, dacă vor prelua această funcție de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, să promoveze la rândul lor cât mai mult sportul, să fie alături de sportivi, cu ajutoare reale. Dacă ei doresc să facă un lucru, este bine să îl facă la cel mai înalt nivel. Vrem să construim din nou ceea ce am fost la un moment dat. România se recunoaște pe hartă datorită sportului”.

Fosta campioană olimpică la gimnastică Loredana Boboc a menționat la rândul său: „Am revenit cu emoție în sala de gimnastică. Mă bucur să văd acești copii în sală, am încredere în ei și în antrenori (…). Sperăm la redresarea acestei discipline sportive. Eu am revenit după o experiență interesantă în Emiratele Arabe Unite. Eu doresc ca gimnastele să revină pe podium, acolo unde este locul lor”.