Sandu Lungu dă verdictul aşteptat de toţi fanii. Cine ar fi câştigat o luptă între Moroşanu şi Daniel Ghiţă: „Să fim serioşi, sunt două ligi diferite”

Unul dintre cei mai respectaţi români din lumea sporturilor de contact, Sandu Lungu a fost primul român campion mondial de tineret la judo (U20), după care a trecut la lupte în ring, în promoţia japoneză Pride, dar şi în cuşca de MMA, unde a învins sportivi ca Bob Sapp şi Mighty Mo.

05 sept. 2022, 20:54
Sandu Lungu dă verdictul aşteptat de toţi fanii. Cine ar fi câştigat o luptă între Moroşanu şi Daniel Ghiţă: „Să fim serioşi, sunt două ligi diferite”

Poreclit „Muntele Bihorului”, Sandu Lungu a tranşat, într-un video postat pe contul său de socializare, disputa care de mulţi ani a împărţit în două fanii sporturilor de contact din România: cine ar fi câştigat o luptă în ring între Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu?

Între cei doi este o rivalitate veche, dar dusă la nivel declarativ fiindcă nu s-au întâlnit niciodată în ring.

„Muntele Bihorului” a explicat că în cazul în care marele meci ar fi avut loc, Moroșanu nu ar fi avut nicio șansă în fața lui Ghiță. În prezent, ambii s-au retras din circuitul profesionist.

„Daniel Ghiță e încasator bun, e tehnic. Are forță, lovituri de picioare bune, tehnică de brațe bună. A prins luptători mari și  s-a bătut în cele mai mari promoții care au existat”, a spus Lungu, referindu-se la faptul că Daniel Ghiță a fost cel mai bun „greu” al României în ringul K1.

„După urmează Benny Adegbuyi. Un luptător extraordinar, cu un caracter frumos. E serios. Se menține în primii cinci luptători de K1”, a mai declarat acesta.

Citeşte şi: David Popovici, interviu pentru presa americană: „Vreau să fiu cel mai bun înotător al tuturor timpurilor. Sunt dispus să muncesc din greu, dar cu cap”

„Dintre Moroșanu și Daniel Ghiță? Să fim realiști, oameni buni! Vorbim de două ligi diferite, Liga A și Liga B. În Liga A a fost Daniel Ghiță, în Liga B a fost Moroșanu. Să nu le confundăm.

Moroșanu, un extraordinar showman! Dar nu este de categoria grea. Nu a avut calitățile necesare. El era la 100 de kilograme și ceilalți erau la 120 de kilograme, plus că aveau doi metri înălțime și dădeau cu picioarele de parcă dădeau cu topoarele.

E un luptător simpatic, a prins la public. Cătălin a fost… nici categorie mică, nici mare și atunci a făcut superfighturile, care l-au prins extraordinar.

Erau „leii” ăia în Japonia…Ce să facă Moroșanu? Oricâtă inimă ar fi avut el, era greu să se lupte cu ei. Pentru el erau monștri. Era o luptă aproape imposibilă. Atunci a făcut ce a făcut (n.red. – superfighturi) și a făcut-o foarte frumos”, a spus Sandu Lungu, potrivit Prosport.

Citeşte şi: Cel mai bun șahist al Ungariei va reprezenta România! Richard Rapport, fost nr. 5 mondial, a obținut titlul de mare maestru la doar 13 ani