Şantaj politic la vârf: „Dacă semnezi, îţi vor închide dosarele”

În presa din Republica Moldova au apărut, sâmbătă, înregistrări video despre care jurnaliștii spun că demonstreză că președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele PDM Vlad Plahotniuc în mijlocul furtunii politice și l-ar fi șantajat.

08 iun. 2019, 11:10

Igor Dodon îi cere liderul PDM ca să semnze un acord separat în prezența ambasadorului Federației Ruse și care să nu fie făcut public, potrivit sursei citate, care mai spune că în acest acord se punea miza pe federalizarea Transnistriei. În același timp urma să fie semnat un alt acord dintre Zinaida Greceanîi și Vlad Plahotniuc care să fie făcut public.

În înregistrare Dodon îi cere lui Plahotniuc să semnze acordul în prezența amabsadorului Rusiei, scrie presa de la Chișinău. De asemenea, Dodon îi cere lui Plahotniuc să semneze planul „Kozak 2” în prezența ambasadorului rus, mai scrie deschide.md.

Blocul ACUM, condus de Andrei Năstase și Maia Sandu, negociază cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) formarea unui nou Guvern. Deputatul socialist Ion Ceban a anunțat că cei 35 de deputați ai fracțiunii PSRM vor semna „înțelegerea politică temporară cu blocul ACUM privind dezoligarhizarea și readucerea Republicii Moldova în albia Constituționalității”.

Documentul ce urmează să fie semnat de deputați prevede, printre altele, votarea Maiei Sandu în funcția de prim-ministru, relatează publicația Ziarul de Gardă.

În prezent se desfășoară ședința Parlamentului convocată de Blocul ACUM și fracțiunea PSRM, la aceasta participând și președintele Igor Dodon și ambasadorii Rusiei și Statelor Unite în Republica Moldova, relatează publicația Ziarul de Gardă. Blocul ACUM, condus de Andrei Năstase și Maia Sandu, negociază cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) formarea unui nou Guvern.

Deputatul socialist Ion Ceban a anunțat că cei 35 de deputați ai fracțiunii PSRM vor semna „înțelegerea politică temporară cu blocul ACUM privind dezoligarhizarea și readucerea R. Moldova în albia Constituționalității”. Documentul ce urmează să fie semnat de deputați prevede, printre altele, votarea Maiei Sandu în funcția de prim-ministru, relatează publicația Ziarul de Gardă.