Şantajul la care sunt expuşi cei care folosesc reţelele de socializare. Atenţie, nu cădeţi în capcana „sextortion”

Tot mai multe persoane care folosesc reţelele de socializare şi site-urile de matrimoniale, cad victime aşa-numitului „sextortion”. Autorităţile spun că astfel de cazuri sunt greu de demonstrat iar agresorii greu de identificat.

04 mai 2016, 19:12
Şantajul la care sunt expuşi cei care folosesc reţelele de socializare. Atenţie, nu cădeţi în capcana „sextortion”

Publicaţia The Mirror titrează că numărul victimelor care cad pradă şantajului de tip „sextortion” sunt tot mai multe. Este vorba de un fenomen infracţional care are la bază şantajul. Practic, agresorii îşi contactează victimele pe reţelele de socializare sau pe site-urile matrimoniale şi le conving pe acestea fie să trimită poze în ipostaze sexuale, fie să se dezbrace în faţa camerelor web. Instantaneele sau înregistrările sunt apoi folosite ca mijloc de şantaj. Victimele sunt ameninţate că dacă nu plătesc atunci pozele şi video-urile pot deveni publice sau vor fi trimise către anturajul sau către familia victimei.

Autorităţile spun că astfel de cazuri sunt greu de demonstrat iar agresorii sunt greu de identificat şi avertizează că internetul nu este un loc sigur iar pozele şi înregistrările făcute în mediul virtual pot oricând deveni publice.