Şantajul oribil al fostului procuror DNA Mircea Negulescu: „Nu-l dai pe Niţu, îţi iau copilul!”. I-a cerut să-l denunţe pe procurorul general Tiberiu Niţu DOCUMENTE

Pe zi ce trece ies la iveala tot mai multe nelegiuri comise de fostul procuror DNA Mircea Negulescu, zis "Portocală" sau "Zdreanţă". Acesta nu s-a ferit să recurgă la ameninţări, şantaj şi harţuite pentru a-şi atinge ambiţiile personale.

22 ian. 2023, 17:11

Mărturie cutremurătoare despre şantajul oribil al fostului procuror DNA Mircea Negulescu. Una dintre mărturiile terifiante despre metodele de ancheta ale lui Mircea Negulescu se referă la momentul în care acesta îl vâna pe fostul Procuror General al României, Tiberiu Niţu, aflat la acea vre,e în funcţie. Negulescu a recurs la cea mai abjectă formă de anchetă, şantajul! Mai precis, denunţ împotriva lui Niţu în schimbul libertăţii fiului şi a mamei! Şantajul a fost exercitat chiar asupra fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, Constantin Ispas, scrie luju.ro.

Conform sursei citate, modul în care Mircea Negulescu a încercat să îl execute pe Tiberiu Niţu se regăsesc în declaraţiile date de victimele fostului procuror DNA la Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la fosta Secţie de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Astfel, fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti, Cristinel Toader, dezvăluie în declaraţia de la PICCJ din 20 martie 2018 că fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Pravhova, Constantin Ispas, i-a mărturisit în timp ce se aflau în arest că a fost forţat de Mircea Negulescu să facă denunţ împotriva lui Tiberiu Niţu. În caz contrar, “Portocală” i-a transmis că îi va aresta copilul şi mama. De altfel, Cristinel Toader precizează că a şi văzut-o pe mama lui Constantin Ispas, o femeie în vârsta, pe holurile DNA!

Iată mărturia fostului şef al Politţei Locale, Cristinel Toader, privind presiunile exercitate de fostul procuror DNA Mircea Negulescu asupra şefului Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas, pentru obţinerea unui denunţ împotriva Procurorului General al României, Tiberiu Niţu (VEZI FACSIMILE 1-14 în GALERIA FOTO):

 

Procuror: Ce cunoasteti cu privire la situatia lui Ispas Constantin?

Răspuns: Il cunosteam pe Ispas Constantin, aveam relatii profesionale cu acesta, il stiam ca fiind un politist respectat, profesionist, cu un comportament vertical. Nu l-am auzit niciodata plangadu-se ca ar suferi de vreo boala. L-am reintalnit in arest, avea o stare de sanatate precara, nu intelegea care sunt acuzatiile care i se aduc pentru ca sustinea ca nu este vinovat si ca intreg dosarul lui este o constructie/un dosar fabricat.

In acest context am aflat ca si Ispas Constantin a depus sesizari cu privire la activitatea lui Negulescu la Directia Nationala Anticoruptie, la DGA, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar ceea ce prezentasem noi organelor de urmarire erau cam aceleasi fapte.

Intr-o perioada Ispas a stat in aceeasi camera cu mine si discutam indelung despre situatia noastra, gasind foarte multe elemente in comun privind modul in care s-au constituit si se efectueaza urmarirea penala in cauzele in care eram ceretati; daca cele doua cauze ar fi analizate, din punctul de vedere al administrarii probelor si al tacticii de urmarire penala si daca declaratia mea si a mui Ispas ar fi analizate comparativ, eu cred ca organele de urmarire penala ar putea sa constate un anumit tipic/tipar/mod de lucru identic al anchetatorilor de la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti si, ca o parare personala, din discutiile pe care le-am purtat si cu alte persoane care au luat contact cu acesti anchetatori, pot sa afirm ca la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti se urmareau persoane, notorietatea acestora si nu neaparat fapte reale pe care acestia sa le fi comis cu un probatoriu real care sa confirme acele fapte.

Si pentru a concluziona astfel, am in vedere ceea ce am mai declarat mai inainte, cand am spus ca mie personal Negulescu mi-a solicitat si m-a invatat ce, fata de cine si ce anume sa declar intr-un denunt.

Revenind la domnul Ispas Constantin si la problemele acestuia, arat ca acesta era speriat, se afla intr-o situatie destul de dificila psihic, pentru ca mi-a spus clar ca Negulescu i-a cerut sa il denunte pe procurorul general in functie la acea vreme, Tiberiu Nitu, iar in cazul in care nu va raspunde acestei solicitari, l-a santajat/amenintat ca ii va aresta baiatul si ii va constitui dosar si il va cerceta in mai multe dosare. L-a amenintat, de asemenea, ca ii va cerceta mama, lucru care s-a confirmat, pentru ca eu am vazut-o pe mama lui Ispas la Directia Nationala Anticoruptie in luna noiembrie 2015; era o femeie in varsta am incercat sa vorbesc cu ea si Negulescu mi-a interzis sa port un dialog cu aceasta; prezenta acestei femei, de o varsta destul de inaintata in cladirea DNA-ului Ploiesti era imposibil sa nu imi atraga atentia, am facut imediat legatura cu relatarile lui Ispas cand acesta mi-a povestit ca Negulescu l-a amenintat ca o sa-i ancheteze baiatul si o sa ii ia si mama si in contextul acesta am realizat ca femeia pe care o vedeam era chiar mama lui Ispas.

Dezvăluirile lui Toader, confirmate de Ispas

Mărturiile fostului director general al Poliţiei Locale Ploieşti, Cristinel Toader, privind presiunile pentru formularea unui denunţ împotriva Procurorului General al României, Tiberiu Niţu, sunt confirmate chiar de către fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas. În declaraţia de la SIIJ, din 11 ianuarie 2019, Constantin Ispas relatează cum Mircea Negulescu i-a cerut să-i facă denunţuri lui Tiberiu Niţu, dar şi împotruva procurorului miltar Vasile Doană (facsimile 1-5): „Presiunile au fost exercitate in mod repetat de catre comisarul sef Constantin Sorin si de catre procurorul Negulescu Mircea, in sensul de a formula doua denunturi impotriva procurorului militar Doana Vasile si a procurorului general Nitu Tiberiu, dar biroul in care erau exercitate presiunile era alaturat biroului domnului Onea Lucian, personal vazandu-l in unele momente pe acesta, usa fiind deschisa uneori”.