Săptămâna 17 de sarcină. Bebeluşul distinge sunetele

Ai ajuns in saptamana 17 de sarcina. In aceasta perioada, burtica va fi din ce in ce mai vizibila, dar si kilogramele in plus.

01 feb. 2019, 21:24
Săptămâna 17 de sarcină. Bebeluşul distinge sunetele

Saptamana 17 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 13 cm

Greutate: 140 g

Este cat… o gulie 

Desi are numai 17 saptamani, bebelusul tau sesizeaza zgomotele. Si are o multime de lucruri de auzit: bataile inimii, sunetul sangelui trecand prin vene, miscarile stomacului. Inca de pe acum va putea face diferenta intre sunetele din interior si cele exterioare. Nu se stie inca daca poate face diferenta intre vocea mamei si alte sunete. Este recomandat sa-i vorbesti bebelusului, sa-i pui muzica, pentru a-i antrena auzul.

Cele mai multe dintre mame incep sa simta loviturile bebelusului in burtica in jurul a 17 saptamani. Bebelusul a crescut, exerseaza diverse miscari si vei simti din ce in ce mai puternic suturile de fotbalist sau loviturile de karatist.

Scheletul copilasului tau se modifica din cartilagiu in oase, iar cordonul ombilical se ingroasa si se intareste. 

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 29 de saptamani! 

Saptamana 17 de sarcina. Cum e mama

Este foarte posibil ca la fiecare control medical, doctorul care iti urmareste sarcina sa-ti ceara un test de glicemie. Face asta pentru a se asigura ca nu dezvolti diabet gestational, o afectiune cu care se confrunta 2% din gravide. Atunci cand glicemia este tinuta sub control (prin alimentatie sau dieta), femeile pot duce la bun sfarsit o sarcina si pot naste un copil sanatos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.