Săptămâna 37 de sarcină. Te chinuie visele?

Esti in saptamana 37 de sarcina. Bebelusul este aproape „gata". Ai putea naste oricand. Te-ai gandit la recoltarea de celule stem?

19 feb. 2019, 10:08
Săptămâna 37 de sarcină. Te chinuie visele?

Saptamana 37 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 48,6 cm (crestet-calcaie)

Greutate: 2859 g

Este cat… un manunchi de sfecla elvetiana

Bebelusul este pregatit pentru lumea exterioara. Plamanii lui (acum plini cu lichid amniotic) sunt gata pentru prima respiratie. Pleoapele sunt in functiune, iar ochisorii sunt pregatiti pentru prima privire. Orice nastere de-aici in colo este considerata „la termen”, chiar daca, teoretic, ar mai fi 3 saptamani pana la momentul final. Sunt totusi unii copii care mai au nevoie de o atentie speciala la nastere. Daca ti-a fost recomandata cezariana, medicul va face programarea dupa saptamana 39. Inainte se va face cezariana doar in caz de urgenta.

Desi este considerat „la termen”, totusi, bebelusului i-ar prii inca niste saptamani petrecute in uter. In acest rastimp va mai acumula cateva grame si milimetri in plus. Chiar daca nu mai are spatiu de prea multa miscare, vei simti loviturile, impunsaturile, rotirile foarte clar. 

La nastere, multi bebelusi au foarte mult par pe cap si lung. N-ar trebui sa te mire nici daca are alta culoare a parului decat a ta sau a sotului. Multi parinti bruneti au adus pe lume copii blonzi sau roscati, in timp ce altii – cu parul deschis – au intampinat un micut cu parul negru. Alti bebelusi se pot naste fara par, ci doar cu un pufulet roz.

La aceasta „varsta”, bebelusul poate roti capul dintr-o parte in alta, si chiar isi indreapta privirea spre partea unde intrezareste lumina sau aude un zgomot. 

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 49 de saptamani!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.