Săptămâna 38 de sarcină. Fă-ţi bagajele!

Esti in saptamana 38 de sarcina. Daca nu ti-ai facut bagajul pentru maternitate, fa-ti-l si tine-l langa usa. Din clipa in clipa iti vei tine in brate bebelusul, pe care l-ai asteptat 38 de saptamani. Orice nastere de-aici incolo va fi considerata la termen.

20 feb. 2019, 07:33
Săptămâna 38 de sarcină. Fă-ţi bagajele!

Saptamana 38 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 49,8 cm (crestet-calcaie)

Greutate: 3083 g

Este cat… un praz

Toate organele interne si sistemele bebelusului tau sunt formate complet si mature. Este pregatit sa intalneasca lumea cea mare. Spatiul din burtica ta e din ce in ce mai mic si abia isi mai poate misca mainile sau picioarele. Chiar daca e mic, dupa nastere, vei vedea ca are destul de multa putere cand te va apuca cu manutele lui micute.

Pana la nastere, micutul va mai acumula cateva grame pe zi, va exersa respiratia, va urina si va acumula in intestine meconiu, primul scaun al bebelusului. Majoritatea bebelusilor nascuti acum nu necesita o ingrijire medicala intensiva.

Te intrebi ce culoarea vor avea ochisorii lui? Daca se va naste cu ochii caprui, vor ramane catrui sau negri. Daca se naste cu ochii gri otel sau albstru inchis, pana la 9 lunii ochii vor putea deveni fie gri, albastri, verzi sau aurii, chiar si caprui in unele cazuri. Aceste transformari se petrec datorita faptului ca irisul bebelusilor poate acumula mai mult pigment dupa nastere. Ochii nu se deschid la culoare dupa nastere. 

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 50 de saptamani!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.