Săptămâna 40 de sarcină. Pregăteşte-te de naştere!

Ai ajuns la saptamana 40 de sarcina si nu dai semne de nastere?! Ai rabdare! Vei avea, in curand. Abia peste doua saptamani se pune problema depasirii termenului. 

20 feb. 2019, 21:05
Săptămâna 40 de sarcină. Pregăteşte-te de naştere!

Saptamana 40 de sarcina. Cum e copilul

Marime: 51,2 cm (crestet-calcaie)

Greutate: 3462 g

Este cat… un dovleac mare 

Bebelusul tau a crescut si e gata sa te cunoasca. Pe masura ce timpul trece, intregul sau organism se maturizeaza si se pregateste sa supravietuiasca lumii din afara uterului. Celule de grasime de sub piele continua sa se formeze si micutul tau va avea la nastere, obrajorii irezistibili pe care ii vei saruta non-stop.

Este ultima saptamana de sarcina, insa daca nu nasti in aceasta saptamana nu trebuie sa-ti faci griji. Micutii vor veni cand vor fi cu adevarat pregatiti. Abia inspre saptamana 42-43 se poate considera ca s-a depasit termenul maxim de sarcina. Relaxeaza-te si ia lucrurile asa cum sunt, fara sa-ti faci ganduri negre. Potrivit statisticilor, jumatate din sarcini ajung la saptamana 42.

Singurele parti ale corpului care nu sunt „complete” in saptamana 40 sunt oasele capului, care vor ramane mobile astfel incat sa faciliteze „traversarea” colului uterin. De altfel, cateva zile dupa nastere este posibil ca bebelusul sa aiba „cap de con”, tuguierea fiind specifica bebelusilor la nastere.

 

Anul viitor, in aceasta perioada: copilul va avea 52 de saptamani!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.