Şapte ani de închisoare pentru cei care îşi spionează partenerii cu ajutorul programelor informatice

Tot mai mulți români au descoperit în ultimul an că sunt spionați de partenerii de viață cu ajutorul unor programe informatice. Deși folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicații pot fi descărcate de pe internet. Programele rulează ascunse în fundal, fără cunoștința sau consimțământul victimei spionate.    

06 dec. 2019, 16:23
Şapte ani de închisoare pentru cei care îşi spionează partenerii cu ajutorul programelor informatice

Persoanele care vor să afle detalii din viața privată a partenerilor nu mai apelează la detectivi particulari, ci la aplicații de spionaj care monitorizează în timp real fiecare mișcare, apel sau mesaj primit.

Neîncrederea, posesivitatea sau simpla curiozitate. Din aceste motive partenerii își controlează jumătatea prin intermediul telefonului.

SCENE ŞOCANTE! Şi-a omorât cei trei copii, iar apoi s-a sinucis. Semnase actele de divorţ săptămâna trecută! 

Numărul celor care au descoperit că sunt spionați cu ajutorul unor aplicații a crescut cu 35 la sută în ultimul an. Acestea sunt greu de identificat pentru că nu au pictograme. Un indiciu că o aplicație ascunsă ar putea rula pe telefon este consumul excesiv al bateriei.

Studiile arăta că 70% dintre femeile victime ale hărțuirii cibernetice au experimentat, de asemenea, cel puțin o formă de violență fizică sau sexuală din partea partenerului.

Cei care își urmăresc partenerii riscă până la 7 ani de închisoare. Anul trecut, o femeie din Brăila a fost condamnată la 8 luni după gratii, după ce a recunoscut că timp de o lună a spionat telefonul soţului.