Şapte ani fără Laura Stoica. Omagiu IMPRESIONANT adus de artişti şi de oameni simpli VIDEO

S-au împlinit şapte ani de la dispariţia fulgerătoare a unei mari artiste. Pe 9 martie 2006, Laura Stoica şi iubitul ei, Cristian Mărgescu, au pierit într-un tragic accident rutier şi odată cu ei şi copilul lor nenăscut. Sâmbătă, în Centrul Vechi al Capitalei, foşti colegi de breaslă ai artistei i-au adus un omagiu fabulos.

09 mart. 2013, 15:23
Şapte ani fără Laura Stoica. Omagiu IMPRESIONANT adus de artişti şi de oameni simpli VIDEO

Numeroşi cântăreţi, actori şi dansatori s-au alăturat, sâmbătă, unul flashmob organizat în memoria Laurei Stoica. Sute de persoane – între care Paula Seling, Aurelian Temişan, Crina Matei, Silvia Dumitrescu, Pepe, Bogdan Tudor, Dragoş Chircu sau Viky Red – au cântat la unison versurile piesei „Un actor grăbit„, probabil cea mai cunoscută din repertoriul cântăreţei despre care se spune că a fost cea mai bună voce feminină de rock a României.

Este un moment plin de sensibilitate. Mă bucur că s-au adunat foarte mulţi artişti, m-am simţit onorat că am fost invitat„, a spus Pepe.

Un flash mob reuşit, îmi pare rău că subiectul este o colegă care a dispărut dintre noi prea devreme. Am primit vestea când noi eram la petrecere de mucenici şi s-a spart toată petrecerea„, a declarat şi Aurelian Temişan.

Organizatorii evenimentului, FlashMob România, au considerat că pentru acest moment emoţionant cea mai potrivită este piesa de referinţă a Laurei Stoica, „Un actor grăbit„. Iniţiativa lor a fost susţinută de fratele artistei dispărute prematur dintre noi, Alexandru Stoica, şi de Fundaţia Laura Stoica.

Pe 9 martie 2006, cântăreaţa Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu, au murit într-un teribil accident rutier, petrecut pe şoseaua Bucureşti-Urziceni. Odată cu ei a murit şi copilul lor nenăscut, Laura Stoica fiind în acel moment însărcinată în trei luni.

Laura Stoica este considerată cea mai mare voce rock feminină a României. S-a lansat în 1990, când a câştigat premiul întâi la Festivalul Mamaia, secţiunea interpretare, cu piesa „Dă, Doamne, cântec”. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit” a fost aleasă piesa anului 1992.

În anii următori, Laura Stoica a mai câştigat trei premii la Cerbul de Aur, a lansat şapte albume şi compilaţii şi a avut turnee în Israel, Malta şi Statele Unite. Viaţa i-a fost însă curmată tragic, exact într-un moment în care, deşi era de multe ori tristă din cauză că lucrurile nu mergeau grozav profesional, cunoştea împlinirea pe plan personal, urmând să se căsătorească şi să devină mamă.