Şapte copii au murit în Siria, în tirurile rebelilor asupra cartierelor din vestul Alep

Cel puțin șapte copii au fost uciși duminică în urma tirurilor lansate de rebeli asupra cartierelor controlate de forțele proguvernamentale în vestul Alep, oraș din nordul Siriei, potrivit mass-media oficiale, citate de agențiile internaționale de presă.

20 nov. 2016, 13:08
Şapte copii au murit în Siria, în tirurile rebelilor asupra cartierelor din vestul Alep

Televiziunea de stat a raportat moartea a zece persoane, dar agenția oficială de știri Sana a precizat ulterior că bilanțul total este de opt morți, șapte copii și o femeie, informează AGERPRES. 

Cel puțin 32 de persoane au fost rănite în urma acestor tiruri în cartierul Fourqane din vestul Alepului, potrivit Sana.

Citeşte şi Raiduri violente în Siria, cel puţin 27 de civili au fost ucişi de bombe

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a relatat, la rândul său, despre șapte copii morți în urma tirurilor, ceea ce ridică bilanțul victimelor la 13 morți, între care nouă copii, în ultimele două zile în vestul Alepului.

Atacul intervine într-un moment în care cartierele controlate de rebeli din estul Alep, al doilea oraș ca mărime din Siria, sunt supuse unor bombardamente intense din partea regimului începând de marți, implicând lansări de butoaie explozive , obuze și rachete.

După o pauză de o lună, această nouă campanie de bombardamente este un semn că regimul de la Damasc este hotărât să recucerească sectorul controlat de rebeli din 2012.

Potrivit OSDO, cel puțin 103 civili și-au pierdut viața în bombardament începând de marți și până în prezent.

Citeşte şi Aviaţia rusă a lovit poziţii ale jihadiştilor cu rachete de croazieră

Emisarul ONU pentru Siria a sosit duminică la Damasc pentru a discuta cu regimul care își continuă bombardamentele intense asupra cartierelor rebele din Alep, unde peste o sută de persoane au fost ucise în mai puțin de o săptămână. Cu această ocazie, Staffan de Mistura urmează să aibă o întâlnire cu ministrul sirian al afacerilor externe, Walid Muallem.

ONU s-a declarat sâmbătă „extrem de întristată și oripilată de recenta escaladare a violențelor în mai multe regiuni din Siria”, chemând „toate părțile să înceteze atacurile fără discernământ împotriva civililor și a infrastructurii civile”.