Şapte militari americani de la Baza Deveselu, scandal într-un club după ce n-au plătit consumaţia

Şapte soldaţi americani de la Baza NATO Deveselu au provocat un scandal de proporţii, într-un club de noapte din Craiova, după ce au plecat fără să plătească, militarii intrând în conflict şi cu poliţiştii care au încercat să aplaneze conflictul.

02 apr. 2018, 15:29
Şapte militari americani de la Baza Deveselu, scandal într-un club după ce n-au plătit consumaţia

Cei şapte soldaţi au mers sâmbătă seară într-un club din Craiova. Angajaţii localului spun că, după ce au consumat mai multe băuturi alcoolice, aceştia au plecat fără să plătească. Agenţii de pază i-au urmărit şi, la câteva sute de metri, de local i-au prins, iar între cele două grupuri, respectiv între militari şi agenţii de pază, a izbucnit un scandal.

Un echipaj de poliţie trecea prin zonă a intervenit, iar pentru că americanii au devenit violenţi, oamenii legii i-au imobilizat, încătuşat şi i-au dus la secţia de poliţie.

După audieri, şase dintre aceştia au fost sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.300 de lei.

„În dimineaţa zilei de duminică, în imediata apropiere a unui local de alimentaţie publică din Craiova, s-a produs un eveniment între un grup de clienţi ai localului respectiv şi personalul cu atribuţii pe linia asigurării pazei. Incidentul a fost cauzat de faptul că grupul respectiv a refuzat să achite contravaloarea consumaţiei. Întrucât persoanele se manifestau zgomotos, au fost luate măsuri pentru aplanarea stării tensionate, iar persoanele implicate au fost sancţionate contravenţional conform Legii 61 /1991″, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gîrd.

Dintre cei cinci care au fost sancţionat, trei sunt ofiţeri, iar restul marinari, potrivit reprezentanţilor Bazei NATO Deveselu.

Reprezentanţii Marinei Americane spun că incidentul va face subiectul unei anchete interne.