ŞAPTE persoane din rândul suspecţilor extremişti jihadişti au fost arestate în Marea Britanie

Poliţia britanică a întreprins joi două noi descinderi în mediile extremiste jihadiste, în cursul cărora şapte persoane au fost arestate, ceea ce indică o activitate susţinută a autorităţilor în lupta antiteroristă, relatează AFP, citată de Agerpres.

04 dec. 2014, 17:32
ŞAPTE persoane din rândul suspecţilor extremişti jihadişti au fost arestate în Marea Britanie

Cinci bărbaţi au fost interpelaţi în cursul dimineţii în Ţara Galilor. Ceilalţi doi au fost arestaţi de Scotland Yard (poliţia metropolitană londoneză) în sud-estul capitalei.

Poliţia a indicat că ultimele două interpelări au legătură cu arestarea altor cinci suspecţi duminică şi luni în portul Douvres şi la Londra.

De asemenea, un bărbat de 29 de ani, acuzat că a vrut să atace soldaţi britanici cu un cuţit şi un ciocan, a pledat ”vinovat” joi la deschiderea procesului său în faţa unui tribunal din Londra, potrivit Agerpres.

AFP notează că nu trece aproape nicio zi fără ca poliţia să anunţe noi arestări în mediile extremiste, la trei luni după ce regatul a ridicat la categoria ”grav” nivelul de alertă privind securitatea.

Citeşte şi Statul Islamic revendică DECAPITAREA în MASĂ a unor soldaţi

”Niciodată ameninţarea nu a fost atât de mare”, declara ministrul britanic de interne, Theresa May, săptămâna trecută, în cursul prezentării proiectului său de lege privind creşterea mobilizării poliţiei împotriva ameninţării teroriste.

Potrivit poliţiei, autorităţile au dejucat deja 40 de planuri de atentat în ultimii zece ani şi şi-au exprimat temerile referitoare la noi acţiuni, îndeosebi din partea jihadiştilor britanici care s-au întors din Irak sau Siria. Poliţia a lansat săptămâna trecută o campanie de sensibilizare a opiniei publice, făcând apel la vigilenţă şi cooperare.