Șapte români excepționali sunt premiați de MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii

Marea Lojă Națională din România este continuatoarea legitimă a Marii Loji a Ordinului Masonic Român, întemeiată la 8 septembrie 1880. Înca de la înființarea primei Loji in 1734 la Galați și până în prezent, masoneria română s-a manifestat plenar ca un modelator și moderator social.

31 mai 2023, 11:50
Șapte români excepționali sunt premiați de MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii

Premiile anuale ale MLNR sunt un eveniment de excepție, fiind acordate șapte distincții, după o selecție făcută de jurii de specialitate formate din academicieni, specialiști și oameni de cultură. Evenimentul se va desfășura la Ateneul Român, în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Gala Premiilor M.L.N.R. își propune să promoveze și să recompenseze spiritul creator al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv.

Gala Premiilor M.L.N.R. are ca obiectiv promovarea cercetării originale și creșterea capacității de inovare, cu implicații favorabile asupra competitivității internaționale a economiei si cercetării românești.

Premiile se acorda tuturor cetățenilor români care în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenție sau inovație, au emis o teorie, teorema, ecuație, au pus la punct o tehnica, metoda, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnității publice au adus importante servicii ori beneficii țării.

În fiecare an, pe 21 iunie, M.L.N.R. decernează șapte premii în cadrul unei festivități organizate la Ateneul Român. Premiile poartă numele unor personalități reprezentative pentru domeniul de referință și care au aparținut celei mai respectabile confrerii din lume – masoneria. Este vorba despre:

Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte;
Premiul Henry Coandă pentru Știinte Aplicate;
Premiul Carol Davila pentru Medicină;
Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură;
Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie;
Premiul Eugeniu Carada pentru Economie;
Premiul Spiru Haret pentru Educatie, Mediu, IT;