De ce s-a retras Săpunaru de la naţională? Fundaşul s-a supărat că n-a fost convocat pentru meciul cu Spania

Cristian Săpunaru (35 de ani) a decis să își încheie cariera la echipa națională. Apărătorul român a explicat şi care a fost motivul care l-a convins să ia această decizie.

04 sept. 2019, 10:55
De ce s-a retras Săpunaru de la naţională? Fundaşul s-a supărat că n-a fost convocat pentru meciul cu Spania

Cristian Săpunaru (Denizlispor) a fost dezamăgit de faptul că selecționerul României, Cosmin Contra, nu l-a convocat la echipă și nu i-a oferit vreo explicație pentru hotărârea luată.

În niciun caz nu mă gândeam să renunț la echipa națională înainte de aceste meciuri (n.r. meciurile cu Spania și Malta din preliminariile pentru Euro 2020). Dar nu m-a sunat nimeni de la națională să îmi spună ceva, să îmi explice de ce nu am fost convocat. Am jucat 36 de meciuri pentru România și de 11 ori am fost căpitan.

Eu zic că nu e puțin lucru și sunt mândru de asta. Aș mai fi purtat banderola, dacă nu se considera că sunt prea bătrân. De aceea am luat această decizie. Probabil se dorește o întinerire a lotului și chiar mă bucur pentru acești jucători de perspectivă care vin la lot„, a spus Cristi Săpunaru pentru Gazeta Sporturilor.

Cristian Săpunaru a adunat 36 de selecţii la naţionala de fotbal a României, între 2008 şi 2019. Totuşi, în perioada iunie 2011 – noiembrie 2015 el a absentat din rândurile tricolorilor, din cauza unui conflict cu Victor Piţurcă, selecţionerul din acea perioadă.