Sărbătarea de Florii schimbă orarul restricţiilor din Capitală. Prefectul Capitalei a anunţat o nouă oră de închidere a magazinelor

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat, pentru News.ro, că o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc sâmbătă şi au fost puse în aplicare măsurile luate de către Guvern, prin hotărârea care a prelungit starea de alertă pe teritoriul României.

10 apr. 2021, 12:41
Sărbătarea de Florii schimbă orarul restricţiilor din Capitală. Prefectul Capitalei a anunţat o nouă oră de închidere a magazinelor

Prefectul Capitalei a subliniat că vinerea de Florii programul magazinelor va fi până la ora 20.00 şi nu până la ora 18.00.

Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica, sâmbătă pentru News.ro.

Citeşte şi Preparate din peşte pentru Florii. Cele mai delicioase 30 reţete pentru dezlegare la peşte

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, cât şi pentru stabilirea măsurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin urmare, este prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.

Şi în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Documentul CMBSU cu măsurile poate fi accesat AICI.

Citeşte şi Duminica Floriilor. Tradiţii şi obiceiuri de Florii. Rugăciunea de binecuvântare a salciei


loading...