Sărbătoare în familia regală: Principesa Moştenitoare Margareta împlineşte 64 de ani

Zi de sărbătoare pentru familia regală. Alteţa sa, Principesa Moştenitoare Margareta a împlinit 64 de ani.

26 mart. 2013, 15:12
Sărbătoare în familia regală: Principesa Moştenitoare Margareta împlineşte 64 de ani

Alteţa sa, Principesa Moştenitoare Margareta sărbătoreşte marţi frumoasa vârstă de 64 de ani, iar celebrarea evenimentului va fi pe măsură. Anii trecuţi, principesa a fost sărbătorită atât de familia regală, cât şi de numeroşi oaspeţi, membri ai familiilor nobiliare ale Europei.

Principesa Margareta este cea mai în vârstă fiică a regelui Mihai I al României, fost prinţ de Hohenzollern. După absolvirea Universităţii din Edinburgh, Alteţa Sa a lucrat în mai multe universităţi britanice şi s-a specializat în sociologie medicală şi politici de sănătate publică.

În 1990, împreună cu regele Mihai, Principesa Margareta a pus bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României. Principesa Margareta s-a căsătorit cu actorul Radu Duda în septembrie 1996, la Lausanne.

„L-am cunoscut pe soţul meu într-un orfelinat la Chibritului. Când am văzut acest bărbat am văzut un miracol şi am zis: „Este un om minunat!” (…) A zis că o să fim toată viaţa împreună, că nu are vocaţie de „boyfriend”. A fost foarte sigur, asta mi-a dat un sentiment de siguranţă”, declara Principesa Margareta într-un interviu.

Cu toate acestea, în tinereţe, Alteţa Sa a avut o relaţie cu Gordon Brown, liderul Partidului Laburist britanic, pe care nu a încetat să-l iubească, deşi l-a părăsit.

„A fost o poveste de iubire puternică. N-am încetat niciodată să-l iubesc, însă într-o zi nu mi s-a mai părut potrivită, era politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de grijă”, declara Principesa în urmă cu ceva timp pentru cotidianul britanic The Guardian.

Principesa Margareta s-a născut în data de 26 martie, la Lausanne, în Elveţia, şi a copilărit în Danemarca, Elveţia, Grecia şi Marea Britanie. La 30 decembrie 2007, regele Mihai a desemnat-o pe principesa Margareta drept moştenitoare a tronului.