Sărbători de Paşte în familie, dar departe de casă. Vezi ofertele pregătite la pensiuni, în România

Cei care vor să petreacă sfintele sărbători de Paşte într-o atmosferă familială, dar nu acasă, pot apela la serviciile unei pensiuni. Gazdele promit mese de Paşte îmbelşugate, cu preparate tradiţionale, şi slujbă de Înviere.

22 mart. 2013, 06:29
Sărbători de Paşte în familie, dar departe de casă. Vezi ofertele pregătite la pensiuni, în România

Paştele poate fi sărbătorit ca în familie, una extinsă, luând în calcul gazdele şi alţi turişti. Proprietarii de pensiuni îşi îmbie oaspeţii în unităţile lor turistice cu slujba de Înviere şi mase îmbelşugate, de pe care nu vor lipsi carnea de miel, pasca, ouăle roşii şi ţuica.

La Pensiunea Boema din Sinaia, trei nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun și prânz tradițional de Paște costă de la 379 de lei de persoană.

„Pensiunea este situată în cartierulul Cumpătu, vizavi de Centrul European de Cultură și în imediata apropiere a Casei Memoriale George Enescu. Camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, televizor, internet (prin cablu și wireless), minibar, uscător de păr”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET, Teodor Călimănescu, director Europa Travel.

În cadrul pensiunii Boema există un heleșteu cu păstrăvi ce pot fi pescuiți și preparați pentru consum, precum şi o terasă acoperită la marginea pădurii dotată pentru grătar.

Copiii sub 12 ani au gratuitate

„Părinţii care au copii sub 12 ani vor fi cazaţi gratuit, dar nu în pat separat, iar masa va gratuită pentru aceştia”, a mai spus Teodor Călimănescu. În Sinaia poate fi vizitat Castelul Peleș, mănăstirea Sinaia, numită și Catedrala Carpaților, situată într-un cadru natural feeric, iar de la pensiune se pot face drumeții pe trasee ușoare cu un parcurs de 2-3 ore care asigură o plimbare agreabilă prin pădurea de brad și în Poiana Stânii.

Paşte la pensiune în Mărginimea Sibiului

O altă opțiune pentru petrecerea Sfintelor Sărbători de Paște într-un cadru plăcut este Pensiunea Norica, situată în comuna Gura Râului din Mărginimea Sibiului.

„Camerele sunt dotate cu băi proprii, TV, cablu, acces internet, room-service. Preţul pentru trei nopți de cazare în perioada 3-6 mai începe de la 665 de lei de persoană. În preţ sunt incluse și mese: cina pe 03.05, demipensiune pe 04.05, pensiune completă de Paște, pe 05.05 și mic dejun pe 06.05”, a declarat reprezentantul Europa Travel. La masă se servesc preparate din miel, porc, pui, cozonac, prăjituri și băuturi (afinată, rachiu, vin, apă) specifice Sărbatorilor Pascale și Mărginimii Sibiului.

Pentru agrement, gazdele recomandă participarea la slujbele religioase ţinute în bisericile din sat, vizitarea celor mai frumoase şi mai bine conservate biserici fortificate medievale ale ţăranilor saşi, turul oraşului Sibiu şi al staţiunii Păltiniş.

Învierea Domnului în Maramureş

Puteţi alege să petreceţi 1 mai şi Paştele şi în Maramureş. Pentru cinci nopţi de cazare la Pensiunea Sasu în perioada 1 – 6 mai, în regim de pensiune completă (cazare, 3 mese pe zi, masă festivă din Noaptea de Inviere) veţi plăti 800 de lei de persoană. Cei care vor să petreacă doar Paştele în Maramureş au la dispoziţie un pachet turistic de 4 nopti de cazare (3.05.-6.05.2013 ), în regim de pensiune completă (cazare, 3 mese pe zi şi masă festivă din Noaptea Slujbei de înviere), la preţul de 700 de lei de persoană. În plus, copiii până în 15 ani nu plătesc cazarea şi masa.

Proproietarii pensiunii promit să vă încânte cu bucate tradiţionale, cum ar fi drobul şi rulada de miel, ouăle roşii, sosul de hrean cu coaste şi cârnaţi, cozonac de casă, precum şi alte feluri de mâncare.