Sârbu, despre atitudinea lui Antonescu: Se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat miercuri că, în ceea ce privește situația din ultima perioadă din USL, respectiv atitudinea președintelui PNL, Crin Antonescu, se întrevede un posibil scenariu prin care a trecut și fosta conducere a PSD în 2009, când a ieșit de la guvernare înainte de alegerile prezidențiale la care a candidat Mircea Geoană.

20 nov. 2013, 21:17
Sârbu, despre atitudinea lui Antonescu: Se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009

În opinia lui Ilie Sârbu, aceasta nu ar fi cea mai bună idee, argumentând că și PSD a pierdut.

Întrebat dacă PSD ar putea avea candidat propriu la prezidențialele de anul viitor, Ilie Sârbu a admis o astfel de posibilitate numai în situația în care Crin Antonescu „ar merge singur”.

„Da, dacă dl Crin Antonescu se hotărăște să meargă singur. Eu am mai văzut scenariul ăsta și i-am și spus (…) se repetă scenariul aproape identic cu cel din 2009, când noi am plecat de la guvernare cu aproape o lună înainte de alegeri, tocmai pentru a ne distanța (…) și a câștiga alegerile. Nu le-am câștigat. Nu știu dacă e cea mai bună idee. Însă trebuie să-și nuanțeze foarte mult poziția (Crin Antonescu — n.r.)”, a declarat Sârbu la postul B1 TV, citat de Agerpres.

El și-a exprimat speranța ca președintele PNL să nu cadă în „capcana” declarațiilor șefului statului referitoare la o susținere a candidaturii sale.

Ilie Sârbu mai spune că, dacă USL s-ar rupe, cel care ar pierde este PNL. „Dacă am lua și am trata subiectul la rece, cred că cel care pierde este PNL. Deci, ar trebui să lăsăm lucrurile să curgă”, a completat el.

Senatorul PSD exclude deocamdată o rupere a USL.

El exclude totodată și posibilitatea ca social-democrații din teritoriu să ceară un congres pentru a valida un candidat al partidului la prezidențiale. „Exclus. PSD e un partid foarte disciplinat și un partid care pe parcursul timpului a arătat respect, chiar dacă de multe ori a pierdut. Mergem până la capăt”, a punctat liderul social-democrat.

Întrebat dacă joi PNL va decide că nu va fi de acord cu constituirea „comisiei Călărași”, liderul senatorial a răspuns: „Vom vedea mâine. Avem majoritate”.