Sârbu: Echipa Băsescu-Iohannis vrea în continuare dezbinare şi scandal

Senatorul PSD Ilie Sârbu consideră că echipa Băsescu-Iohannis vrea în continuare dezbinare și scandal.

29 sept. 2014, 14:57
Sârbu: Echipa Băsescu-Iohannis vrea în continuare dezbinare şi scandal

„Lansarea, în zilele de sâmbătă și duminică, a candidaților lui Traian Băsescu a demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, că pentru Cotroceni se confruntă două tabere diametral opuse. Pe de o parte, sunt cei care vor continuarea modelului Băsescu, adică a scandalului, a atacurilor, a blocajelor și a dezbinării de pe scena politică și din societate. Discursul lui Klaus Iohannis a arătat extrem de clar că aceasta este singura direcție în care el și oamenii din spatele său pot merge.

Pe de altă parte, avem o echipă care a arătat că vrea să construiască, să unească o țară dezbinată de ură și certuri, să muncească pentru oameni și să vindece rănile create de regimul Băsescu. În noiembrie, echipa lui Victor Ponta se confruntă cu Iohannis și Băsescu, cei care vor să dezbine în continuare.

Victor Ponta a venit în fața românilor cu un mesaj pozitiv, total diferit de cel al lui Băsescu și al lui Iohannis. Este un mesaj constructiv, care încearcă să sublinieze faptul că românii au motive pentru a fi mândri de țara lor. Am avut cea mai mare creștere economică din UE în 2013, batem record după record în producția agricolă, dar și în cea industrială, avem una dintre cele mai mici rate ale șomajului din UE. Toate acestea arată că se poate construi, că țara poate să se dezvolte dacă are în frunte un lider care să unească și să mobilizeze energiile din societate în sens pozitiv.

Din păcate, oamenii lui Traian Băsescu, în frunte cu Klaus Iohannis, nu știu decât să distrugă, să critice și să promoveze ura. Ei nu oferă nicio garanție că nu vor duce din nou țara în prăpastie. Românii trebuie să știe că oamenii din spatele lui Iohannis sunt cei care au furat și au distrus țara în timpul regimului Băsescu”, a declarat Ilie Sârbu.