Cupa Mondială Feminină la sărituri cu schiurile. DOUĂ ETAPE la RÂŞNOV

România va găzdui două etape ale celei mai importante competiţii feminine de sărituri cu schiurile: Cupa Mondială Feminină. Acestea vor fi organizate de Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) sub egida Federației Internaționale de Schi (FIS), cu sprijinul OMV Petrom și vor avea loc pe 7 și 8 februarie la Centrul Sportiv Râșnov.

03 feb. 2015, 12:22

Două reprezentante ale României se numără printre sportivii înscriși: Daniela Haralambie, prima reprezentantă a României în Cupa Mondială, şi Bianca Ştefanuţă, pentru prima dată prezentă într-o etapă de Cupă Mondială. Ele vor concura alături de 39 de spo rtive din 12 ţări, inclusiv cele mai bune trei săritoare la nivel mondial. În fiecare zi, vor avea loc două manşe de sărituri. În cea de-a doua manşa se vor califica doar primele 30 de sportive.

„Romania a dovedit ca are potențial de a da campioni mondiali în sport, însă performanţa trebuie încurajată şi susţinută financiar. Noi ne-am orientat către gimnastica feminină şi săriturile cu schiurile, pe care le susținem în cadrul unor parteneriate public-private. Bugetul alocat gimnasticii este de 2,5 milioane de euro în perioada 2014-2016, iar cel alocat săriturilor cu schiurile este de 2,5 milioane de euro, în perioada 2014-2017. Prin promovarea acestor discipline sportive, ne dorim sa oferim noi perspective sportivilor noştri şi să-i susţinem în drumul lor spre performanţă”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.