Sarkozy, ameninţat cu bomba atomică

Aspiranta creştin-democrată la candidatura pentru preşedinţia Franţei, Christine Boutin, l-a ameninţat pe preşedintele francez cu tot ce poate fi mai rău dacă o va împiedica să candideze.

20 dec. 2011, 09:49
Sarkozy, ameninţat cu bomba atomică

Christine Boutin este hotărâtă să nu cedeze piedicilor pe care susţine că i le pun preşedintele Nicolas Sarkozy şi partidul său, UMP, în strângerea de semnături necesare depunerii candidaturii în cursa prezidenţială de anul viitor. „deocamdată am strâns ceva mai mult de 150 de semnături. Dar Elysee-ul şi UMP au blocat torul”, s-a plâns Boutin, care este preşedintele partidului Creştin Democrat într-o emisiune difuzată de Europa 1.
Ea susţine că „strategia Palatului Elysee este aceea de a exista un singur candidat, ca şi în 2007 (la prezidenţialele din 2012, n.r.). Dar astăzi, situaţia nu mai este aceeaşi. Sunt destui francezi care nu mai vor să-l voteze pe Sarkozy din primul tur ăi care vor astfel să-i arate că nu sunt mulţumiţi de el”, a delatiat ea.
Boutin este mai hotărâtă ca niciodată nu doar să candideze, ci să şi câştige alegerile prezidenţiale din Franţa, din 2012. Fostul ministru al Locuinţelor şi Dezvoltării, Boutin, care a părăsit Guvernul în 2009, nu vrea să lase lucrurile aşa cum sunt.
În faţa dificultăţii de a obţine semnăturile necesare depunerii candiaturii sale oficiale, ea devine ameninţătoare : „Am intrat în mişcarea de rezistenţă. Sunt o fiinţă loială, dar nu trebuie să mă provoace cineva. veţi auzi vorbindu-se despre candidatura lui Boutin. Dar dacă se doreşte uciderea mea pe plan politic, veţi vedea ce n-aţi mai văzit”, a continuat ea, ameninţând că va arunca o „bombă atomică” (de dezvăluiri, n.r.) peste Sarkozy, dacă actualul preşedinte francez o va împiedica să obţină cele 500 de semnături necesare depunerii candidaturii ân cursa prezidenţială de la anul. „Nu îmi apăr numai ideile mele, ci apăr democraţia”, a mai spus Boutin.
Boutin a devenit o figură destul de controversată prin acţiunile şi atutudinile ei. A candidat în 2002 în alegerile prezidenţiale, obţinând un scor slab, de 1,19% din sufragii în primul tur. Conduce un partid conservator care este asociat cu UMP, al preşedintelui Sarkozy. În 2006, ea a anunţat că nu va candida în alegerile prezidenţiale. A anunţat în schimb că îl susţine pe Sarkozy. Şi-a căpătat faima în 1998, datorită unui discurs de 5 ore, în care a criticat planul PACS, de parteneriat  familial, afirmând că adoptarea acestuia de către Guvern va încuraja homosexualitatea. Când a făcut aceste afirmaţii, ţinea în mână o Biblie. tot ea a fost cea care s-a încumetat să afirme public că fostul preşedinte american George W.Bush s-ar fi aflat în spatele atentatelor teroriste din 11 Septembrie 2001.