Sarkozy este din nou PERCHEZIŢIONAT de poliţie, pentru campania sa prezidenţială din 2012

O percheziţie a avut loc miercuri la sediul partidului de dreapta UMP din Paris în cadrul a două anchete legate de finanţarea campaniei prezidenţiale din 2012 a lui Nicolas Sarkozy, au informat surse apropiate dosarului, confirmând o informaţie apărută în presă, relatează AFP, citată de Agerpres.

29 oct. 2014, 20:07
Sarkozy este din nou PERCHEZIŢIONAT de poliţie, pentru campania sa prezidenţială din 2012

Această operaţiune a poliţiei are loc în momentul în care Nicolas Sarkozy, vizat de mai multe anchete penale, doreşte să ajungă la conducerea UMP. La peste doi ani de la înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale pentru un al doilea mandat, Sarkozy a anunţat luna trecută revenirea sa pe scena politică.

Această ultimă percheziţie a avut loc în cadrul unei anchete privind un presupus sistem de facturi false denumită ‘afacerea Bygmalion’, precum şi în cadrul unei alte anchete cu privire la preluarea de către partidul UMP a penalităţilor impuse candidatului învins pentru depăşirea plafonului de cheltuieli în campanie.

Citeşte şi Doi ex-colaboratori ai lui Sarkozy, anchetaţi pentru falsificarea unor facturi în campania electorală

În dosarul Bygmalion, nume provenit de la societatea care s-a ocupat de organizarea mitingurilor campaniei preşedintelui-candidat, judecătorii analizează un sistem vast de facturi false al cărui scop ar fi fost de a ‘cosmetiza’ conturile ultimei campanii electorale a lui Nicolas Sarkozy.

Şase persoane au fost deja puse sub acuzare în acest dosar, printre care trei foşti membri ai UMP.

Citeşte şi Justiţia franceză a SUSPENDAT ANCHETA DE CORUPŢIE împotriva lui Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy este citat în mai multe alte anchete judiciare susceptibile a-i afecta ambiţiile politice. El a fost audiat în iulie pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi tăinuire a încălcării secretului profesional. Fostul preşedinte mai este suspectat că a încercat, prin avocatul său, să obţină informaţii secrete despre o procedură care îl viza.


loading...