Sarkozy şi Hollande şi-au pregătit discursurile şi pentru victorie, şi pentru înfrângere

Pe ultima sută de metri înaintea turului decisiv, de duminică,  în cursa pentru Elysee, presa franceză dezvăluie că cei doi contracandidaţi s-au pregătit până în cele mai mici detalii, cum ar fi atitudinea pe care o vor exprima în caz de victorie, ca şi de înfrângere.

05 mai 2012, 20:24
Sarkozy şi Hollande şi-au pregătit discursurile şi pentru victorie, şi pentru înfrângere

Între cei doi aspiranţi la fotoliul de la Elysee rămăsese, sâmbătă, doar o diferenţă de aproximativ patru procente, Hollade fiind în continuare dat drept favorit al scrutinului decisiv.

Publicaţia L’Express scria că fiecare dintre ei şi-a ales discursul, teritoriul şi publicul său. Candidatul socialist, Francois Hollande, s-a hotărât, potrivit unei declaraţii pe care a făcut-o la Tulle, ca în caz de victorie în alegeri să sărbătorească la Bastilia. Sarkozy a ales Place de la Concorde, dacă va fi reales.

Candidatul socialist a spus că va da o declaraţie, indiferent care va fi rezultatul scrutinului, puţin după ora 20:00 (21:00, ora României), duminică, în Piaţa Catedralei, la Tulle, unde a votat şi înainte. Apoi se va îndrepta către Paris şi se va întâlni cu electoratul său la Bastilia, dacă va ieşi învingător.

Deja, sâmbătă seara, în Piaţa Bastiliei, muncitorii începuseră să instaleze proiectoare pe lampadarele din faţa Operei din Paris. Stocaseră şi grilajele înspre marginile pieţei, pentru a le desfăşura în caz de miting de victorie, duminică. Când presa a întrebat ce este cu acele pregătiri, niciunul dintre lucrători nu a recunoscut că toate aceste pregătiri s-ar face pentru eventuala victorie în alegeri a vreunuia dintre cei doi candidaţi.

La sediul Partidului Socialist , peste 1.200 e3 jurnalişti de toate naţionalităţile, în special coreeni, israelieni, danezi, japonezi, ruşi şi americani au solicitat acreditări pentru serata prezidenţială, însă numai 600 dintre ei le-au obţinut, nefiind locuri suficiente pentru toţi.

Strada Solferino, unde se află sediul paridului lui Hollande, va fi închisă temporar,  fiind accesibilă numai militanţilor şi simpatizanţilor partidului. Dacă aceştia vor veni în număr nmare, să urmărească pe un ecran imens ce va bloca strada, ar putea fi închis şi Bulevardul Saint-Germain.

În ceea ce-l priveşte pe Sarkozy, care, după ultima dezbatere a recunoscut că ar putea fi învins în alegeri, dar şi-a păstrat totuşi optimismul îndemnându-şi alegătorii să meargă la vot, pentru că „ar putea exista mari surprize”, el le va vorbi oricum simpatizanţilor săi fie la „Mutualite”, dacă va pierde, fie în „Concorde”, în caz de victorie. Echipa de campanie a preşedintelui conservator, care a candidat din partea UMP, a rezervat un camion-podium, care va deveni funcţional îndată ce va fi necesar, fiind dotat cu un sistem de sonorizare şi cu o scenă.