SĂRMĂLUŢE şi CARNE FIARTĂ, cauza sindromului hemolitic uremic a celor doi bebeluşi internaţi vineri

Publicat: Sâmbătă, 12 Martie 2016 22:05 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Martie 2016 22:05 // Sursa: romaniatv.net

Sărmăluțe și supă cu carne fiartă reprezintă cauza certă a diagnosticului de sindrom hemolitic uremic în cazul celor doi bebeluși transferați, vineri seara, la Spitalul MS Curie, a declarat pentru mariustuca.ro prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției Pediatrie din cadrul Spitalului MS Curie.

 

"Toată lumea caută sursa, cauza, dar, acum pentru noi este foarte clar: supă cu carne fiartă și sărmăluțe. Și vorbim aici de bebeluși, unul de șase luni și altul de șapte luni. Noi vedem cum termometrul abia scos din poponeț este dat copilului, cum părintele îi dă copilului telefonul mobil să se joace cu el. Și părinților nu li se pare nimic anormal. Ne-am dat sema că sursa se află mult mai aproape și constă în nerespectarea regulilor elementare de igienă, de hrană. Și voi spune toate acestea public, pentru că noi ne străduim să-i salvăm, presa îi caută pe medici, toată lumea caută surse și cauze, spune prof. dr. Bălgrădean.

Vineri seara, la Spitalul MS Curie au fost transferați doi bebeluși: unul de șase luni de la Institutul de Ocrotire Mama și Copilul Alfred Rusescu și unul de șapte luni de la Spitalul din Fetești. La ambii bebeluși a fost confirmat sindromul hemolitic uremic. La bebelușul de șase luni a fost confirmată verotoxina pozitivă cu E.coli 026, dar nu necesită dializă peritoneală și este într-o stare mulțumitoare, ne-a precizat prof. dr. Bălgrădean. În schimb, bebelușul de șapte luni este într-o stare mai gravă, cu insuficiență renală, edeme, anemie severă. În cazul lui s-a început procedura de dializă peritoneală.

Potrivit Ministerului Sănătății, în secția de nefrologie a Spitalului MS Curie rămâne internat și copilul din Mioveni, care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care se află sub tratament de specialitate și observație medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală.

În prezent, în Spitalul MS Curie sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bebelus infectati Arges Marie Curie Mihaela Balgradea sarmalute sindrom uremic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 mar 22:35
...Mar 12, 2016SĂRMĂLUŢE şi CARNE FIARTĂ, cauza sindromului hemolitic uremic a celor doi bebeluşi internaţi vinerisâm, Mar 12, 2016...
12 mar 22:29
... Sărmăluțe și supă cu carne fiartă reprezintă cauza certă a...
12 mar 22:19
...vineri seara, la Spitalul MS Curie, a declarat pentru mariustuca.ro prof. dr. Citește mai departe… Citeste mai departe: SĂRMĂLUŢE şi CARNE FIARTĂ, cauza sindromului hemolitic uremic...
1
EUR
4.8344
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H