Șarpe filmat pe plaja din Saturn. Reptila a ieşit din mare și s-a târât pe nisip VIDEO

Alertă pe o plajă din Saturn! Turiștii au avut parte de o surpriză neplacută în timp ce se relaxau la malul mării. Aceștia au filmat un șarpe care se târa pe nisip, în apă.

22 iul. 2022, 11:18
Șarpe filmat pe plaja din Saturn. Reptila a ieşit din mare și s-a târât pe nisip VIDEO

Turiștii aflaţi pe plaja Narcis Cleopatra din Saturn au avut parte de o surpriză. Un şarpe a apărut pe malul mării. Deşi s-au speriat de prezenţa şarpelui atât de aproape de zona în care erau turişit, oamenii l-au filmat şi au postat imaginile pe reţelele de socializare.

„Atenție: Șerpi pe plaja din Saturn! Grijă mare la copii!”, a scris turistul care a filmat reptila.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în corp, atunci când suntem mușcați de un șarpe veninos: „Nu este ca în desene animate”

În imaginile preluate de Replica Online se poate vedea un şarpe care le târăşte pe nisip şi prin apă, la mal, şi nu pare să fie speriat de prezența oamenilor.

Citeşte şi: Șarpe descoperit la bordul unui avion! Panică uriașă printre pasageri, aeronava a deviat de la traseu

Ce trebui să facem și ce să nu facem în cazul unei mușcături de şarpe

„Șerpii veninoși nu atacă decât atunci când sunt atacați sau surprinși. Dacă locuiți sau călătoriți în zone in care exista șerpi, îmbrăcați haine ce vă acoperă picioarele. Luați un băț lung pentru a-l folosi la cercetarea vegetației și astfel șerpii se vor speria și se vor îndepărta. Nu pășiți, nu va așezați pe pământ, nu mutați lespezi de piatră înainte de a verifica locul.

Daca ați observat un șarpe la distanță, ocoliți-l fără a-l provoca, iar daca e foarte aproape, rămâneți nemișcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur.

Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpați și la peste altitudinea de 2000 de metri”, scriu salvamontiștii din Cluj.