Şarpe găsit în supermarket la Sfântu Gheorghe. DSP Covasna: Posibil să fi hibernat în lăzile cu smochine

Publicat: Sâmbătă, 24 August 2019 11:43 // Actualizat: Sâmbătă, 24 August 2019 11:43 // Sursa: romaniatv.net

Clienţii magazinului Kaufland din Sfântu Gheorghe au avut surpriza să găsească vineri un șarpe printre cutiile cu roşii cherry. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat că şarpele este inofensiv pentru om, fiind posibil ca acesta să fi fost "importat" odată cu smochinele aduse din străinătate.

Foto: weradio.ro

Şeful DSP Covasna a menţionat că a fost vorba despre un şarpe de casă în lungime de aproape 70 de centimetri, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajaţii supermarketului.

"După ce am fost alertaţi (...), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (...) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan. Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (...) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (...) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit", a explicat Siko Barabasi Sandor pentru Agerpres.

Conducerea magazinului a precizat că imediat după semnalarea prezenţei şarpelui în magazin a retras toate cutiile cu smochine proaspete şi a luat măsuri de igienizare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dsp covasna sarpe supermarket
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 aug 17:28
Răspunde | Votează email 0 email
serj
tara de babuini
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H