Şase ani de închisoare pentru craioveanul care a lovit mortal doi tineri pe trecerea de pietoni

Tânărul de 24 de ani care, la sfârşitul lunii martie, a accidentat mortal două persoane pe o trecere de pietoni din Craiova, apoi a fugit de la locul faptei, a fost condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, sentinţa fiind definitivă.

11 dec. 2013, 20:34
Şase ani de închisoare pentru craioveanul care a lovit mortal doi tineri pe trecerea de pietoni

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au majorat, miercuri, pedeapsa la închisoare cu executare de la patru ani la şase ani în cazul lui Iulian Siclitaru, tânărul care, în primăvară, a accidentat mortal două persoane pe o trecere de pietoni din Craiova, apoi a fugit de la locul faptei, informează Mediafax. Sentinţa instanţei este definitivă.

Tânărul este acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Totodată, valoarea despăgubirilor a fost redusă de la 300.000 de euro şi 30.000 de lei, la 1,1 milioane lei. Banii vor fi plătiţi de firma de asigurări Carpatica Asig, unde Iulian Siclitaru avea asigurare pentru autoturism.

În 17 iulie, Iulan Siclitaru a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de Judecătoria Craiova, iar avocaţii tânărului şi procurorii au formulat recurs.

La sfârşitul lunii mai, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Florin Iulian Siclitaru, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 30 spre 31 martie, tânărul de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, a accidentat mortal doi tineri care traversau strada pe o trecere de pietoni din Craiova.

Anchetatorii au stabilit că Siclitaru conducea cu 125 de kilometri la oră. Tânărul a fost reţinut după aproape 20 de ore de la producerea accidentului, fiind arestat în 1 aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Craiova, Nicolae Jean Uncheşelu, declara că lui Iulian Siclitaru i s-au recoltat probe de sânge, rezultatul fiind negativ la alcool. Testul preliminar făcut însă la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” a ieşit pozitiv. Mai exact, acest test a indicat prezenţa în sânge de THC – tetrahidroncanabinol, un derivat benzo-piranic, fiind substanţa activă principală din cannabis, dar care se regăseşte şi în haşiş sau marijuana.