Şase case de vacanţă, vizitate de un urs pofticios. A băut dintr-o sticlă de afinată, a mâncat afinele, apoi a adormit sub primul molid

Un urs a intrat în ultimele patru nopţi în şase case de vacanţă din satul Liban, judeţul Harghita, iar oamenii au depus plângeri la Primărie, care apoi a formulat o cerere la Ministerul Mediului pentru recoltarea acestui exemplar.

27 mart. 2018, 09:21
Şase case de vacanţă, vizitate de un urs pofticios. A băut dintr-o sticlă de afinată, a mâncat afinele, apoi a adormit sub primul molid

Benke József, directorul unei Asociaţii de Vânătoare şi Pescuit Sportiv din Harghita, a declarat, marţi, că acelaşi urs intră de patru nopţi în casele de vacanţă ale oamenilor din comuna Suseni, satul Liban.

„A fost o noapte în care a intrat în trei case, într-o altă noapte a spart un geam al unei gospodării. A fost o situaţie în care a intrat în cămara unei case, iar acolo a găsit o sticlă de afinată. A destupat-o, a băut din ea şi a mâncat afinele, iar apoi a adormit sub primul molid în pădure”, a spus Benke József, potrivit Mediafax.

Oamenii bănuiesc că este vorba de acelaşi exemplar, care, potrivit lui Benke József, şi în toamnă a creat probleme. Gospodăriile în care a intrat erau nelocuite.

Proprietarii acestora au sesizat la Primăria Suseni distrugerea uşilor de intrare, a mobilierului şi a proviziilor alimentare.

Primăria solicită acordarea unei derogări pentru recoltarea exemplarului de urs.