Şase creaţii vestimentare,scoase la licitaţie de designerii români pentru a susţine tratamentul medical în cazul femeilor fără venituri

Şase designeri români în vogă vor oferi spre licitaţie câte o creaţie vestimentară, miercuri, la ora 19.00, în cadrul "#BCFS- Bucharest Charity Fashion Show", menit să contribuie la asigurarea nevoilor medicale pentru 1.200 de femei dezavantajate, a informat Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, prin intermediul unui comunicat.

12 mart. 2018, 17:19
Şase creaţii vestimentare,scoase la licitaţie de designerii români pentru a susţine tratamentul medical în cazul femeilor fără venituri

„Pornit de la o iniţiativă a trei elevi în ultimul an de liceu, evenimentul nu este doar unul caritabil, ci este un adevărat manifest al implicării tinerilor (de orice vârstă) în cauze sociale. #BCFS a adunat în jurul său zeci de persoane dornice să dea o mână de ajutor: de la iniţiatori, la voluntari, la designeri, modele, vedete, reprezentanţi ai companiilor. Astfel că toţi au vrut să arate că este posibil ca o idee să se transforme în doar două luni într-un eveniment spectaculos prin care să se reuşească strângerea fondurilor necesare continuării programului ‘Ajută o mamă să se ridice din nou!’ al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, destinat tratării şi monitorizării medicale gratuite a celor 1200 de mame fără venituri, paciente sociale ale Fundaţiei”, a precizat sursa citată.

Cei şase designeri români, Rita Mureşan, Simona Semen, Agnes Toma, Diana Dianu, Aleha Toncea şi Aida Lorena, după prezentarea colecţiilor lor vor oferi spre licitaţie câte o creaţie vestimentară. Biletele de participare se pot achiziţiona de pe www.bcfs.ro.

Andreea Esca va prezenta evenimentul şi va susţine licitaţia pentru cele şase ţinute vestimentare.

Cei trei iniţiatori ai evenimentului sunt Ioana Ţiriac, Gloria Mureşan şi Parsa Kanani, elevi cu vârste cuprinse între 17-18 ani.

„Cred că oricine trebuie să fie proactiv cu toate cauzele sociale, nu doar oamenii de afaceri. Nu contează cu cât ajuţi: cu mult, cu puţin. În opinia mea, ceea ce contează este ca oamenii să muncească împreună. Rezultatul final este întotdeauna mai grandios decât suma tuturor bucăţelelor care îl compun”, a declarat Ioana Ţiriac.

„Încă de când aveam trei ani şi mergeam pe podium cu mama, ştiu ce înseamnă să organizez o prezentare de modă în detaliu, aşa că ideea acestui eveniment mi-a venit ca o mănuşă. Când însă prezentarea de modă se combină cu fapte bune, cred că este mix-ul ideal pentru mine. Este important ca oamenii de afaceri să ia parte la evenimentele sociale de caritate deoarece sponsorizarea şi donaţiile lor fac o diferenţă în a ajuta cauza respectivă”, a arătat Gloria Mureşan.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a menţionat că în Bucureşti peste 30% din populaţie nu are asigurări medicale, dintre care 50% sunt femei, mame şi bunici. Prin proiectul „Ajută o mamă să se ridice din nou!”, la Policlinica Sociala Baba Novac, fundaţia acordă acces gratuit la servicii medicale, investigaţii şi tratamente pentru 1200 de mame fără venituri.

„Acest proiect este susţinut cu bunăvoinţa sponsorilor şi partenerilor Fundaţiei, care, prin participarea la evenimente şi campanii dedicate acestei cauze, contribuie la asigurarea nevoilor medicale ale acestor 1.200 de femei dezavantajate. 1.200 de mame înseamnă 2.000 de copii de care se îngrijesc dar care trăiesc mereu cu teamă că pot rămâne singuri. De aceea, proiectul ‘Ajută o mamă să se ridice din nou’ are nevoie de sprijin constant”, a menţionat aceeaşi sursă.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este o organizaţie neguvernamentală care oferă, de peste şapte ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale şi la preţuri foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. În plus, cele două centre educaţionale din Clinceni şi Băneasa sunt frecventate zilnic peste 160 de copii din familii defavorizate unde sunt întâmpinaţi de mai bine de 15 dascăli angajaţi şi voluntari.