Şase efecte ciudate ale pilulelor contraceptive

Creşterea în greutate, dureri de sâni şi schimbări ale ciclului menstrual, toate sunt efecte secundare bine cunoscute ale pilulelor contraceptive, însă sunt şi alte efecte neplăcute de care nu toata lumea a auzit. Unele dintre ele pot fi doar enervante şi trec peste puţin timp, în vreme ce altele pot indica afecţiuni serioase ori boli ce îţi pot pune viaţa în pericol.

29 feb. 2016, 20:51
Şase efecte ciudate ale pilulelor contraceptive

Pentru a separa efectele secundare neplacute de cele mai periculoase iata care sunt semnele pe care trebuie sa le cauti si cum sa raspunzi la 6 efecte ciudate ale pilulelor contraceptive conform expertilor in sanatatea feminina chestionati de yahoo.com.

Infectie fungica

Femeile care iau anticonceptionale si au probleme cu diabetul, o dieta plina de zahar, consuma prea mult alcool ori au un sistem imunitar slabit prezinta un risc ridicat de infectii fungice, sustine obstetrician ginecolog din Alyssa Dweck Mount Kisco, New York. O crema impotriva fungilor sau un tratament prescris de medic pot rezolva problema. Insa daca infectia este cronica, avertizeaza Dweck, femeia ar trebui sa ia in calcul schimbarea metodei de contraceptive.

Probleme cu vederea

Modificarile hormonale cauzate de pilulele anticonceptionale pot cauza senzatia de ochi uscat care afecteaza vederea, sustine Beth Kneib, director al clinicii American Optometric Association. Mergi imediat la oftalmolog daca ai senzatia de ochi uscat insotita de schimbari ale vederii intrucat pot fi probleme mult mai serioase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.