Şase firme de taxi riscă o amendă de 2 mil. euro din partea Consiliului Concurenţei

O investigaţie a Consiliului Concurenţei începută în 2012 are şanse mari să ducă la amenzi de 1,8 milioane de euro cumulat pentru cele mai mari firme de taxi din Capitală.

10 oct. 2014, 13:23
Şase firme de taxi riscă o amendă de 2 mil. euro din partea Consiliului Concurenţei

Meridian, Pelicanul, Speed, Grup AS, Cristaxi şi Cobălcescu sunt firmele care ar putea să plătească amenda, scrie ECONOMICA.NET.

Grupurile de taxi Meridian, Cristaxi, Cobălcescu, Grup AS, Pelicanul şi Speed riscă să primească o amendă de până la 8 milioane de lei, circa 1,8 milioane de euro, de la Consiliul Concurenţei pentru cartel. Investigaţia pe piaţa taximetriei a fost începută în 2012 şi s-a terminat acum.  Raportul Consiliului Concurenşei (CC) evidenţiază existenţa dovezilor privind instituirea unui cartel de fixare a preţurilor, trimis părţilor implicate pentru eventuale observaţii şi adnotări pe care le aud e făcut, apoi se întoarce la CC pentru concluziile şi decizia finală.

Citeşe şi Marea PĂCĂLEALĂ din spatele promoţiilor „îţi plătim de două ori diferenţa”

„Am găsit dovezi de natură economico-financiară,  dar şi de altă natură, precum schimburi de mail-uri între directorii companiilor, prin care se puneau de acord asupra unui tarif. Până în 10 octombrie, dosarul stă la taximetrişti. Apoi, până în 20 octombrie ar trebui să primim punctele lor de vedere. Audierea este pe 30 octombrie. În a doua parte a lui noiembrie, ar trebui să avem o decizie”, arată Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

Citeşte continuarea articolului despre ancheta privind asocierea într-un cartel a şase companii de taximetrie pe ECONOMICA.NET.