Şase luni de la ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI. Un parastas este organizat la locul tragediei

O slujbă de parastas la şase luni de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni a fost oficiată, sâmbătă, pe Vârful Petreasa din comuna Horea, locul unde s-a produs tragedia.

19 iul. 2014, 09:06

În cadrul ceremoniei religioase vor fi pomeniţi pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, cei care şi-au pierdut viaţa în teribilul accident aviatic.

Slujba de parastas a fost oficiată, de la ora 12.00, de către arhiepiscopul de Alba Iulia, ÎPS Irineu, în altarul construit de moţii din comuna Horea în locul unde s-a prăbuşit avionul.

La faţa locului, localnici din Horea au amenajat într-un foişor de lemn un altar, unde, alături de crucea pe care aceştia au pus-o aici a doua zi după accident, au fost expuse fotografii cu Aura Ion şi Adrian Iovan, precum şi unele realizate, de-a lungul vieţii, chiar de către pilot, potrivit Agerpres.

Fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, a depus o coroană de flori albe, cu mesajul „Poate, din cer, pe avion stelar, la manşă cu luceafărul de seară, să mai cobori la Albert (fiul lui Adrian Iovan – n.red.) şi, arar, să-l vezi cum creşte, ca să nu te doară”.

La parastas a fost prezent şi Argentin Todea, unul dintre cei trei săteni din Horea care au descoperit epava avionului şi victimele accidentului.

Pentru a putea asista la slujba religioasă, cei prezenţi au fost nevoiţi să străbată o distanţă de 15 kilometri din centrul localităţii Horea până în apropierea locului în care a avut loc accidentul, iar de aici au urcat, pe jos, prin pădure, alţi circa doi kilometri.

La Căminul Cultural din Horea va avea loc şi o pomană oferită, în amintirea celor decedaţi, de către Romaniţa Iovan, sprijinită de autorităţile locale.

CITEŞTE ŞI Romaniţa nu-şi revine după moartea lui Adrian Iovan. Vezi cum a fost surprinsă lângă mormântul pilotului

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan și o tânără, ofițer-student, și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.