Şase luni pentru o decizie de pensionare. Bătrânii, lăsaţi fără bani

Pensionarii din Mehedinţi aşteaptă luni bune să îşi ia banii după finalizarea dosararelor. Iar cei care au cerut recalcularea pensiilor pot aştepta chiar şi ani. Reprezentanţii Casei de Pensii spun că volumul de muncă este foarte mare iar angajaţi mult prea puţini.

20 feb. 2017, 11:06
Şase luni pentru o decizie de pensionare. Bătrânii, lăsaţi fără bani

Un bărbat din Mehedinţi şi-a depus dosarul de pensionare în vara anului trecut. Omul îşi aştepta decizia, dar după şase luni i s-a spus că nu îndeplineşte condiţiile de pensionare.

„Din august am depus dosarul de pensie şi a zis că e complet, după 7 luni îmi trimite respingere acasă că îmi mai trebuie 3 luni. Am pierdut un an aiurea fără pensie”, spune batranul.

În cazul lui sunt alte sute de pensionari din Mehedinţi, care aşteaptă de jumătate de an decizie de pensionare. Cei care au cerut recalculare aşteată un răspuns de peste nouă luni.

„Pentru dreptul meu, am cotizat atatia ani, şi am o pensie de rahat si am lucrat în condiţii grele, am 22 de ani de grupa a doua. Am cerut recalcularea de 3 ori, acum sunt din nou la ei pentru un răspuns, din an în an”, spune un alt pensionar.

„Avalanşa de cereri de recalculare in baza noilor legislatii, resursele umane in cadrul caselor de pensii sunt mici in sensul in care numărul de angajaţi nu este dimensionat in ceea ce priveşte recalcularea şi emiterea noilor decizii pentru dosarele de pensii”, a declarat Matei Lăpădat, director Casa de Pensii Mehedinţi.

Reprezentanţii CJAS mai spun că numai anul trecut au primit din partea cetăţenilor aproape 40.000 de sesizări.