Şase oameni au murit din cauza frigului în judeţul Suceava

Un bărbat de 33 de ani a fost găsit mort în zăpadă, pe un câmp în apropierea municipiului Vatra Dornei, acesta fiind al şaselea caz de deces din cauza hipotermiei din această iarnă înregistrat în judeţul Suceava.

12 feb. 2014, 12:47
Şase oameni au murit din cauza frigului în judeţul Suceava

Bărbatul plecase în urmă cu câteva zile de la un centru pentru persoane fără adăpost din Vatra Dornei şi nimeni nu a mai ştiut nimic de el. A fost găsit îngheţat, luni, de nişte localnici, care au anunţat poliţia, potrivit Agerpres. În urma efectuării necropsiei, medicii legişti au stabilit că acesta a murit îngheţat.

Până în prezent, în condiţiile în care temperaturile nocturne au ajuns în ultimele două săptămâni în judeţ până la minus 20 de grade Celsius, au fost adunaţi de pe străzi, prin ordin al prefectului Florin Sinescu, peste 20 de persoane fără adăpost, care au fost transportate la adăpostul de la Biserica „Sfânta Vineri” sau spitale.

Totodată, prefectul a solicitat primarilor, conducerii şcolilor şi spitalelor să-şi asigure stocuri de combustibil suficiente pentru zilele următoare.

În judeţ, jumătate dintre cele 114 primării dispun de peste 2.000 de locuri de cazare pentru astfel de situaţii de urgenţă, 34 dintre acestea putând pune la dispoziţia celor cazaţi un ceai sau o masă caldă. În judeţ există un singur adăpost de noapte, la Biserica „Sfânta Vineri”.

CITEŞTE ŞI: Un ieşean, la spital cu degerături după ce a stat o noapte întreagă în frig