Şase pârtii ale domeniului Şureanu, funcţionale

Încălzirea accentuată și ploile abundente din ultima perioadă au afectat semnificativ calitatea zăpezii de la Șureanu, precum și a drumului dintre Lacul Oașa și pârtii, dar cu toate acestea se poate schia suficient de bine, spre deosebire de Arieșeni, unde practicarea sporturilor de iarnă este pusă sub semnul întrebării.

19 feb. 2016, 08:11
Şase pârtii ale domeniului Şureanu, funcţionale

Ca urmare a încălzirii vremii, stratul de zăpadă de pe pârtiile domeniului Șureanu este apătos, greoi și prezintă pe alocuri porțiuni de pietre, pământ și iarbă. „Cu toate acestea, zăpada este practicabilă în bune condiții, este foarte aderentă, așadar se prezintă cu mult mai bine decât în perioadele foarte reci, când pârtiile erau acoperite de gheață”, potrivit lui Rareș Tileagă, monitor de schi.

Acesta a menționat că se poate schia pe șase din cele opt pârtii ale domeniului situat la 2.000 de metri altitudine în Munții Sebeșului. În plus, urmează o răcire accentuată a vremii și ninsori, ceea ce poate asigura o bună continuare a sezonului de schi, a mai spus Rareș Tileagă.

Drumul dintre Lacul Oașa și domeniul schiabil este în mare parte lipsit de zăpadă, dar, în schimb, există multe porțiuni cu gheață și noroi, cu gropi și șanțuri.

În ceea ce privește stațiunea Arieșeni, din Munții Apuseni, în urma ploilor și încălzirii vremii, stratul de zăpadă a scăzut, punând sub semnul întrebării buna practicare a sporturilor de iarnă pe cele două pârtii, Vârtop 1 și Vârtop 2.

„Pârtiile prezintă porțiuni îngrijorătoare de pământ și iarbă, iar stratul de zăpadă a scăzut vizibil. Cu toate acestea, se poate schia, dar în condițiile date”, a precizat Rareș Tileagă.