Şase răniţi uşor după ce o camionetă a lovit două terase din centrul capitalei Belgiei, Bruxelles

O camionetă a lovit vineri terasele a două cafenele din centrul capitalei belgiene, Bruxelles, şase persoane fiind rănite uşor, a anunţat poliţia locală, care a precizat că şoferul vehiculului a fugit la bordul acestuia de la locul incidentului, transmite AFP.

26 aug. 2022, 18:40
Şase răniţi uşor după ce o camionetă a lovit două terase din centrul capitalei Belgiei, Bruxelles

Incidentul s-a produs vineri după-amiază pe strada Saint-Michel, la intersecţia cu Bulevardul Adolphe Max, în zona Neuve, în centrul oraşului Bruxelles.

Un individ a pătruns cu o autoutilitară pe trotuar şi a lovit persoane aflate la mese la terasele „Corbeau” şi „City Pizza”, conform publicaţiei La Libre. Individul nu a oprit după incident, iar vehiculul a fost găsit ulterior în apropiere. Şoferul este căutat activ de forţele de ordine.

Şase persoane au fost rănite în incident, iar autorităţile încearcă să afle dacă este vorba despre un accident sau despre un act intenţionat. Numeroase persoane sunt în stare de şoc, a declarat Philippe Close, primarul oraşului Bruxelles, citat de publicaţia Le Soir.

Citeşte şi: Consiliul UE convoacă o reuniune de urgenţă pe tema crizei energetice. Preţurile bubuie în Europa, măsuri fără precedent de economie

„Ceea ce este sigur este că vehiculul rula cu o viteză extrem de mare şi a vizat direct terasele. Dar nu vreau să trag concluziile înaintea anchetatorilor. Avem multe imagini suprinse de sistemele de supraveghere, iar poliţia judiciară s-a mobilizat. Sper că autorul va fi identificat curând”, a precizat primarul.

Deşi autorităţile nu au stabilit dacă este vorba de un atac, Organismul pentru Coordonarea Evaluărilor Ameninţărilor (OCAM) a suplimentat gradul de alertă teroristă de la 2 la 3, ceea ce înseamnă situaţie „gravă”, în zonele aglomerate din capitala Belgiei. În restul ţării, nivelul alertei teroriste rămâne acelaşi, conform site-ului Het Laatste Nieuws.

Citeşte şi: Zelenski: Dacă cineva în Rusia crede că va îngenunchea Europa ca întreg sau Ucraina sau alte ţări, în această iarnă, e un calcul greşit