Şase ucraineni au fost UCIŞI în 24 de ore

Trei civili şi trei soldaţi ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, ceea ce ilustrează fragilitatea armistiţiului instaurat în urmă cu mai mult de o lună, a anunţat primăria din Doneţk, citată de France Presse, citată de Agerpres.

08 oct. 2014, 13:11
Şase ucraineni au fost UCIŞI în 24 de ore

Şase soldaţi şi civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei. ‘Trei civili au fost ucişi şi patru răniţi în luptele care s-au dat la 8 octombrie la Doneţk’, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

Tiruri asupra unor zone locuite s-au produs între orele locale 19.30 (18.30 GMT) şi 02.20, iar obuzele au distrus complet două case, conform aceleiaşi surse.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Andrii Lâsenko, a anunţat că trei militari au fost ucişi şi 12 răniţi în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi Noi LUPTE în estul Ucrainei: Şase SOLDAŢI UCRAINENI au fost UCIŞI

Un reporter al AFP pe teren a constatat o serie de bombardamente intense în jurul miezului nopţii dinspre aeroport, scena unor confruntări grele între armata ucraineană şi separatişti proruşi.

În regiunea separatistă vecină Lugansk, guvernatorul desemnat de Kiev, Ghennadi Moskal, a relatat despre tiruri intense de mortiere asupra oraşului Popasna, situat la circa 80 km vest de capitala regională Lugansk.

Cu o zi în urmă, autorităţile regionale au raportat patru civili ucişi la Doneţk şi trei în regiunea Lugansk. Cinci soldaţi ucraineni au fost de asemenea ucişi.

Citeşte şi Aproape o mie de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul conflictului cu separatiştii proruşi

Acesta este unul din cele mai sângeroase bilanţuri înregistrate de la instaurarea armistiţiului la 5 septembrie, destinat să permită crearea unei zone tampon de-a lungul liniei de frontieră în Est, unde ostilităţile, care au început în aprilie, s-au soldat cu peste 3.600 de morţi.

Circa 331 de persoane au fost ucise în Ucraina din 5 septembrie, data intrării în vigoare a acordului de încetare a focului, până la 6 octombrie, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri, la Geneva, de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, potrivit AFP.