Şase ucraineni opriţi cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră. Au confiscat ţigări de 270.000 de euro

Poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au reţinut, cu focuri de armă, şase cetăţeni ucraineni şi au confiscat aproximativ 138.000 de pachete de ţigări, în valoare de 1.225.000 de lei, vineri seară, informează un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

01 sept. 2013, 09:16
Şase ucraineni opriţi cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră. Au confiscat ţigări de 270.000 de euro

Poliţiştii de frontieră au observat, vineri seară, în jurul orei 21.00, un grup de persoane care transportau colete voluminoase peste frontiera de stat, din Ucraina în România, deplasându-se spre interior pe direcţia localităţii Cămârzana.

Echipajele poliţiei de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat sa fuga în direcţii diferite. Dată fiind situaţia de fapt, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani.

La faţa locului au fost descoperite 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 137.990 pachete cu ţigări în valoare de 1.225.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au fost anunţate despre activitatea infracţională şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ulterior au comunicat că au reţinut şi ele pe teritoriul lor, pe aceeaşi direcţie, doi cetăţeni ucraineni şi au descoperit 9.750 de pachete cu ţigări de aceeaşi marcă.

Cei şase cetăţeni ucraineni reţinuţi de către poliţiştii de frontieră pe teritoriul României sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.