Şase universităţi din România în Top 100 al celor mai bune din Europa de Est. Care sunt acestea şi ce poziţii ocupă

Publicat: Marţi, 17 Octombrie 2017 11:07 // Actualizat: Marţi, 17 Octombrie 2017 11:20 // Sursa: romaniatv.net

Quacquarelli Symonds, companie britanică specializată în studii despre educaţie, a făcut publice topurile universităţilor pentru anul 2018.

Instituţiile de învăţământ superior din România sunt cel mai sus în clasamentul regional care grupeză Europa Centrală şi de Asia Centrală. Astfel, cel mai bine poziţionată este Universitatea Bucureşti, pe locul 39, imediat după Hacettepe University, din Ankara, şi înaintea Universităţii Tehnice de Cercetare Naţională din Tomsk, Rusia. A doua universitate din România în acest clasament este Babeş Bolyai, din Cluj Napoca, pe locul 42. În Top 100 mai figurează Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi, pe locul 61, Universitatea de Vest, din Timişoara, pe locul 71, Academia de Studii Economice, Bucureşti, locul 76, şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, din Iaşi.

Cea mai bună universitate din Europa de Est şi Asia Centrală este Universitatea de Stat Lomonosov, din Moscova, urmată de Universitatea de Stat din Novosibirsk şi Universitatea din Tartu, Estonia.

Topul mondial este dominat însă de universităţile de peste Ocean. Pe locul 1 în lume se situează Massachusetts Institut of Technology (MIT), urmată pe podium de Stanford University şi Harvard University. Prima universitate europeană din acest top este Cambridge, pe locul 5. La nivel global, Universitatea Bucureşti se află între poziţile 701-750, iar cele din Iaşi, Cluj şi Timişoara între 801 şi 1000.

Cea mai bună universitate din Asia este Universitatea Tehnică Nanyang, din Singapore, din America Latină este Pontificia Universidad Católica de Chile, iar din regiunea arabă este American University of Beirut (AUB), din Liban.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H